14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Πατριάρχης στο Αγίασμα της Αγίας Παρασκευής της Κοινότητος Σταυροδρομίου

Την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022, εορτή της Αγίας και Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής μετέβη η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με την συνοδεία του στο ομώνυμο Αγίασμα της Μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρμίου στην περιοχή Κασίμ-πασά και χοροστάτησε στην Ιερά Παράκληση στο ανακαινισθέν εκ βάθρων Αγίασμα.

Ο εν λόγω ιερός χώρος θεωρούνταν “χαμένος” για αρκετές δεκαετίες αφού είχε καταρρεύσει, όπως είχε δηλώσει πριν ένα χρονικό διάστημα ο πρόεδρος της Κοινότητας Σταυροδρομίου κ. Γιώργος Παπαλιάρης ενώπιον του Πατριάρχη. Είχε υποσχεθεί όμως ότι φέτος θα είναι ανακαινισμένο και ότι στην μνήμη της θα λειτουργήσει. Οι προσπάθειες της Εφοροεπιτροπής καρποφόρησαν οπότε και τιμήθηκε φέτος η Αγία σε νέο Ναό. Το χαρμόσυνο είναι ότι όλο το οικόπεδο όπου βρίσκεται έχει πλέον τίτλο κυριότητας. Το 1/3 ανήκει στην Κοινότητα από δωρεά που είχε κάνει κάποιος Ρωμιός, ενώ τα υπόλοιπα 2/3 κατέχουν Ρωμιοί, Έλληνες υπήκοοι.

Μετά την απόλυση η Εφοροεπιτροπή δεξιώθηκε στον αυλόγυρο την ΑΠΘ ο οποίος δήλωσε “η αναστήλωση των αγίασμα των της Πόλης δίνουν δύναμη σε όλους του Ρωμιούς”. Ζήτησε από τους παριστάμενους να μεταβαίνουν στα αγιάσματα και ταυτόχρονα να παραμένουν ανοικτά περισσότερες ημέρες το χρόνο για να μπορούν να ανάβουν το κερί τους οι πιστοί. Τέλος συνεχάρη του Αρχιερατικώς Προϊστάμενο Σταυροδρομίου Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα και την Εφοροεπιτροπή υπό τον πρόεδρο της κ. Γιώργο Παπαλιάρη για το επιτελούμενο έργο που παρουσιάζουν στην Μεγαλώνυμο Κοινότητα.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ