24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Εδώ είμαστε, συνεχίζουμε” στο Νιχώρι του Βοσπόρου

Την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 και ώρα 4 το απόγευμα, στον αυλόγυρο του Ι. Ναού της Παναγίας Κουμαριώτισσας στο Νιχώρι του Βοσπόρου, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Δικηγόρου Μιχαήλ Πετρόπουλου με τίτλο: «Εδώ είμαστε, συνεχίζουμε. Η ρωμιοσύνη της Πόλης, μέσα από το λόγο των ανθρώπων της» (β’ έκδοση).

Η έκδοση έγινε με την ευκαιρία της συμπληρώσεως τριάντα ετών από την ενθρόνιση του Πατριάρχου Βαρθολομαίου στον μαρτυρικό Οικουμενικό Θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως.

Στο βιβλίο αποτυπώνονται εβδομήντα και πλέον ομιλίες και συνεντεύξεις Ρωμιών της Πόλεως, που προβλήθηκαν από τον Εκκλησιαστικό Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό 4Ε στο πλαίσιο της εκπομπής «Λόγια της πλώρης».

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει κλιμάκιο της χορωδίας του Ομίλου Μουσικοφίλων «Βυζαντινό Αναλόγιο Καλαμαριάς».

Ο καθηγητής και Άρχων της Μ.τ.Χ.Ε. Μιχαήλ Τρίτος έγραψε για το βιβλίο:

«Εκείνο που χαίρεται κανείς διαβάζοντας το βιβλίο του Μιχαήλ Πετρόπουλου είναι η άμεση επικοινωνία του συγγραφέα με τη ρωμιοσύνη της Πόλεως. Εντυπωσιάζεται από το θάρρος, την αισιοδοξία, την απαντοχή και τη χαροποιό διάθεση των λιγοστών ρωμιών, οι οποίοι σε πείσμα όλων των αντιξοοτήτων, με πνευματική εγερσιμότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης, φυλάνε τις Θερμοπύλες της Ορθοδοξίας και του Γένους. Τους αξίζει η τιμή, ο έπαινος και η αιώνια ευγνωμοσύνη».

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ