24.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων Αποστόλου

Mε λαμπρότητα και κατάνυξη τελέσθηκε η εορτή των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής της Κοινότητος Θεραπείων, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, κατά την οποίαν άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβ. Ποιμενάρχης ημών, Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος. Αφ’ εσπέρας τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ο Όρθρος της εορτής με την συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου καθώς και μελών της αδελφότητος ”Λυδία” και του Τηλεοπτικού Σταθμού 4Ε και το πρωί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου ημών κ. Αποστόλου.

Κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, ως εκπρόσωπος του Α. Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, Προύσης κ. Ιωακείμ και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αραβισσού κ. Κασσιανός και Τράλλεων κ. Βενιαμίν.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη δεξίωσις στον αυλόγυρο του περικαλλούς Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής Θεραπείων.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ