22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στην Μητρόπολη Βελγίου

Την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου στις Βρυξέλλες επισκέφτηκε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, το μεσημέρι της 16ης Ιουνίου 2022, κατά την διάρκεια της παρουσίας του στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, κατόπιν προσκλήσεως αυτών.
 
Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας έτυχε θερμής υποδοχής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα και τους εργαζομένους στην κεντρική διοίκηση της Μητροπόλεως, προσκύνησε στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο και στην συνέχεια είχε ολιγόλεπτη συνάντηση στην αίθουσα του Θρόνου.

Εκεί δόθηκε η ευκαιρία να ενημερώσει τον Μητροπολίτη Βελγίου και τους συνεργάτες του για την κρισιμότητα της κατάστασης στην Ουκρανία και τις πολύ δύσκολες συνθήκες του πολέμου, αλλά και να ενημερωθεί τόσο για την κατάσταση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μπενελούξ, όσο και για την ποιμαντική μέριμνα της Μητροπόλεως και την φροντίδα των τοπικών αρχών και παραγόντων για τους πρόσφυγες που καταφτάνουν στα τρία κράτη.
 
Ο Μητροπολίτης Βελγίου ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο για την τιμητική ανεπίσημη επίσκεψη, τον διαβεβαίωσε για την αμέριστη στήριξη στα προβλήματα της Εκκλησίας της Ουκρανίας, για την καλή διαποίμανση των εγκαταβιούντων Ουκρανών στο Μπενελούξ, οι οποίοι βάσει το τόμου της Αυτοκεφαλίας υπάγονται στις εκασταχού Μητροπόλεις του Οικουμενικού Θρόνου, και ευχήθηκε μαζί με την ταχεία παύση των εχθροπραξιών, να υπάρξει καταλλαγή και να επέλθει η ποθητή συμφιλίωση και ενότητα όλων των Ορθοδόξων παρατάξεων στην δοκιμαζόμενη από τον πόλεμο και την διχόνοια χώρα.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ