16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ακροάσεις – εκπροσωπήσεις του Πατριάρχου (3-5 Ιουνίου 2022)

Επί τη μνήμη των Aγίων Πατέρων της Α’ και της Β’ Οικουμενικών Συνόδων, την Κυριακή, 5 Ιουνίου 2022, η Α.Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μύρων κ. Χρυσοστόμου, στον Π. Πατριαρχικό Ναό.

Ακροάσεις, 3 Ιουνίου

Η Α.Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ι. Θεολογική Σχολή της Χάλκης, με αφορμή το εκεί συνελθόν Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Φιλόθεο Μαρούδα, κληρικό της Ι.Μητροπόλεως Γερμανίας.

Tον Ελλογιμ. Δρ. Κωνσταντίνο Πάντο, Γυναικολόγο, Υπεύθυνο Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής/Διοικητικό Δ/ντή Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ, Γεν. Γραμ. Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, ομιλητή στο παραπάνω Συνέδριο.

Τον Εντιμ. κ. Κωνσταντίνο Μαυρομάτη, δόκιμο στην Ι.Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης, με αφορμή τα πρόσφατα ονομαστήριά του.

Για τον ίδιο σκοπό, την Ευγεν. κ. Ελένη Σιμιτσόγλου, εντεύθεν.

4-5 Ιουνίου

Η Α.Θ.Παναγιότης, ο Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα, Αρχιερατικώς Προϊστάμενο της Μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομίου, με την Εφοροεπιτροπή της Κοινότητος, υπό τον Πρόεδρο αυτής Εντιμ. κ. Γεώργιο Παπαλιάρη, υποβαλόντας τον καθιερωμένο άρτο, εν όψει της πανηγύρεως του Ι. Ναού Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου.

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Στέφανο Toma, από την Γερμανία.

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Μελέτιο Κουράκλη, Ταξίαρχο, Διευθυντή Σώματος Στρατιωτικών Ιερέων του Γ.Ε.ΕΘ.Α., με τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Τιμόθεο Φλέγγα και την Ελλογιμ. κ. Χριστίνα Ματσούκα, Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων “Απόστολος Παύλος”.

Όμιλο υψηλόβαθμων στελεχών του Ακαδημαϊκού κέντρου “The Woolf Institute”, που εδρεύει στο Cambridge της Αγγλίας, υπό την Ελλογιμ. Δρα Esther-Miriam Wagner, Εκτελεστική Διευθύντρια αυτού.

Τον Εντιμ. κ. Ανδρέα Ρομπόπουλο, δημοσιογράφο, από την Πόλη.

Εκπροσωπήσεις

Η Α.Θ.Παναγιότης, ο Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε:

Από τον Σεβ. Μητροπολίτη Προύσης κ. Ιωακείμ στη συναυλία συμπαραστάσεως προς τον δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο λαό της Ουκρανίας, που διοργάνωσε την Κυριακή, 29 Μαϊου 2022, στην Προύσα, ο Ουκρανικός Σύλλογος της πόλεως.

Από τον Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχη κ. Αέτιο, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, στην παρουσίαση του βιβλίου του Ελλογιμ. Δρος Μιχαήλ Παπαγεωργίου, με τίτλο: “Η προστασία του περιβάλλοντος και η οικονομική ελευθερία: Από τη σύγκρουση συμφερόντων στη βιώσιμη ανάπτυξη. Η αρχή της εναρμονισμένης ενσωμάτωσης στο εθνικό και ευρωπαϊκό δημόσιο δίκαιο”, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022, στην Αθήνα.

Από τον Πανοσιολ. Μ. Αρχιδιάκονο κ. Παΐσιο, στους γάμους του Εντιμ. κ.Ramazan Can Yilmaz με την Ευγεν. κ. Feyza Yildiz, θυγατέρα του Δημάρχου Πέραν (Beyoğlu) Εντιμ. κ. Haydar Ali Yildiz, οι οποίοι τελέστηκαν στις 5 Ιουνίου 2022. Ο Μ. Αρχιδιάκονος διαβίβασε τις θερμές Πατριαρχικές ευχές, επιδίδοντας σχετική συγχαρητήριο επιστολή και δώρο του Παναγιωτάτου.

Από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Σαμουήλ Εφέ, στην κηδεία του αειμνήστου Ιωάννου Τουράσογλου, από τον Κοιμητηριακό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως Σισλή, την Κυριακή, 29 Μαϊου 2022.

Από τον Αδεσιμολ. Πρεσβύτερο Νικόδημο Σαϊδάμ, στην κηδεία του αειμνήστου Attilio Constantino Cedolin που τελέστηκε από τον ΡΚαθολικό Ναό του Αγίου Πνεύματος Harbiye, το Σάββατο, 4 Ιουνίου 2022.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ