16.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από την Θεολογική Σχολή της Χάλκης (2 Ιουνίου 2022)

Το εσπέρας της Τετάρτης, 1 Ιουνίου, στο ναΰδριο της Θεολογικής Σχολής Χάλκης τελέστηκε ιερά αγρυπνία επί τη εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού, χοροστατούντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού.

Προ της ενάρξεως της ακολουθίας τελέστηκε νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κοιμηθέντος μακαριστού Μητροπολίτου Σασίμων κυρού Γενναδίου.

Συμπροσευχόμενος παρέστη κατά την διάρκεια της αγρυπνίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ, Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου.

Καθηγητές και απόφοιτοι του Holy Cross στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης
Την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε επισήμως όμιλος αποφοίτων και Καθηγητών της Θεολογικής Σχολής Holy Cross της Βοστώνης εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Οι επισκέπτες έγιναν δεκτοί από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό και την περί αυτόν αδελφότητα, από τους οποίους ξεναγήθηκαν στους χώρους της Σχολής και ενημερώθηκαν για την πλούσια ιστορία της. Κατόπιν παρακάθησαν στην προς τιμήν τους παρατεθείσα τράπεζα.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ