18.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας (2 Ιουνίου 2022)

Την τρίτη ημέρα της ποιμαντικής περιοδείας του στην Πέρθη, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος επισκέφθηκε το Κολλέγιο του Αγίου Ανδρέα, στο προάστιο Dianella, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κυανέων κ. Ελπίδιο και τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας του Σχολείου, π. Ελευθέριο Γεροβασίλη.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε θερμά η Διευθύντρια, κ. Dawn Clements, η οποία τον συνόδευσε ως το γυμναστήριο του Σχολείου, όπου πραγματοποιήθηκε επίσημη εκδήλωση με τη συμμετοχή όλων των μαθητών. Η εκδήλωση περιελάμβανε παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, οπτικοακουστικές παρουσιάσεις και παραστάσεις από τους μαθητές.

Ο Αρχιεπίσκοπος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους μαθητές, υπενθύμισε την κρίσιμη σημασία της διατήρησης της πίστης και της ταυτότητάς τους.

Εκ μέρους του Σχολείου προσφέρθηκε ένα δώρο στον Σεβασμιώτατο και του ζητήθηκε να διατηρεί στις προσευχές του τους δασκάλους και τους μαθητές.

Τέλος, στον χώρο υποδοχής τοποθετήθηκε ειδική πλακέτα, σε ανάμνηση της πρώτης επίσημης επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου στο Κολλέγιο του Αγίου Ανδρέα.

Εκδημία του ιερέως Ευθυμίου Λαμπρόπουλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας με βαθιά συγκίνηση αναγγέλλει την εις Κύριον εκδημία του Ιερέως Ευθυμίου Λαμπρόπουλου.

Ο μακαριστός ιερεύς είχε γεννηθεί στη Στυμφαλία Κορινθίας το έτος 1926 και είχε μεταναστεύσει στην Αυστραλία το 1956.

Εισήλθε στην ιερωσύνη το έτος 1977, χειροτονηθείς υπό του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κυρού Στυλιανού, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Newcastle. Στη συνέχεια, διορίστηκε ως Ιερατικώς Προϊστάμενος στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην πόλη Wagga Wagga, όπου υπηρέτησε μέχρι το έτος 1982. Κατόπιν, μετατέθηκε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην πόλη Mildura της Βικτωρίας, όπου και διηκόνησε επί 25 συναπτά έτη, μέχρι και τη συνταξιοδότησή του, το 2007. Έκτοτε, επέστρεψε στο Newcastle, από όπου είχε ξεκινήσει την ιερατική του σταδιοδρομία.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί την προσεχή Δευτέρα, 6 Ιουνίου και ώρα 10 π.μ., στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Newcastle. Θα προεξάρχει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου. Η δε ταφή θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό Νεκροταφείο Sandgate της πόλεως Newcastle.

Την Κυριακή, 29 Μαΐου, οι ελληνορθόδοξοι πιστοί της Πέρθης γιόρτασαν τα επίσημα Εγκαίνια των νέων γραφείων και χώρων της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης και των εγκαταστάσεων του Οργανισμού «Βασιλειάδα».

Παρών στην ιστορική αυτή ημέρα για την Εκκλησία και τον Ελληνισμό της Δυτικής Αυστραλίας, ήταν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ο οποίος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού, παρουσία 200 και πλέον παρευρισκομένων.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Βασιλειάδας», Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, π. Εμμανουήλ Σταματίου, καλωσόρισε όλους εκ μέρους της Διευθύνουσας Συμβούλου του Οργανισμού και περιέγραψε όλα τα στάδια του ταξιδιού το οποίο οδήγησε σε αυτή τη σημαντική στιγμή για την Αρχιεπισκοπή και τη «Βασιλειάδα».

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου Πέρθης, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του έργου, στα τρέχοντα δεδομένα και στα μελλοντικά σχέδια.

Τον κύκλο των χαιρετισμών έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ένα τόσο μεγάλο έργο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο με τη χάρη και το θέλημα του Θεού.

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, μαζί με την Πρόξενο της Ελλάδας στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου, και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της «Βασιλειάδας», κ. Bethanie D’Amico, έκοψαν την κορδέλα των Εγκαινίων.

Ακολούθησε η παράθεση επίσημου δείπνου στη μεγάλη Αίθουσα Συνεδριάσεων των νέων εγκαταστάσεων της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας και μετά το δείπνο ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε στο νέο κτιριακό συγκρότημα, καθώς και στην πρόσφατα ανακαινισθείσα εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να δει και να μελετήσει σχέδια σχετικά με πιθανά μελλοντικά έργα της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης.

Το σημαντικό αυτό γεγονός των Εγκαινίων σηματοδότησε μια ιστορική στιγμή για τη ζωή και το μέλλον της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Δυτική Αυστραλία.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ