16.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Πατριάρχης στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Αρετσούς στην Καλαμαριά

Με ροδοπέταλα έστρωσαν τον δρόμο και με μουσική και τραγούδια υποδέχτηκαν τα παιδιά στην Καλαμαριά τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος λίγο πριν τις 11 το πρωί, σήμερα, Δευτέρα 30 Μαϊου 2022, έφθασε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Αρετσούς.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχτηκε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, και μεγάλος αριθμός πιστών, οι οποίοι με χειροκροτήματα και επιδοκιμασίες, ζητούσαν την ευχή του. Ο κ. Βαρθολομαίος χαιρέτησε εγκάρδια τα παιδιά, τους έδωσε κομποσκοίνια και τους ανταπέδωσε την υποδοχή με τα ροδοπέταλα, τονίζοντας πως τα παιδιά είναι η ελπίδα μας.

«Όλοι μας περιβάλλουμε τους νέους με αγάπη, στοργή και προσδοκίες για το μέλλον της εκκλησίας και το μέλλον της κοινωνίας. Το αύριο της τοπικής κοινωνίας είναι εξασφαλισμένο. Τα παιδιά μας σήμερα έχουν μεγάλους πειρασμούς και πολλές προκλήσεις από τον περίγυρό τους στην καθημερινότητα, στους υπολογιστές και όλα αυτά που αποσπούν την προσοχή τους από τα πιο ουσιώδη. Πρέπει να καταβάλλουν μια προσπάθεια και να καθοδηγηθούν από τους μεγαλύτερους για να μπορέσουν να ξεφύγουν από τους πειρασμούς και τις προκλήσεις και να φυλάξουν την πορεία τους προς τη μελλοντική τους σταδιοδρομία», σημείωσε ο κ. Βαρθολομαίος.

Αφού έψαλλαν το Χριστός Ανέστη και απηύθυναν χαιρετισμό στον Οικουμενικό Πατριάρχη ιερείς και πρεσβύτεροι, ο ίδιος πήρε τον λόγο και σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν είναι σχήμα λόγου να πω ότι είμαι και χαρούμενος και συγκινημένος. Σας ευχαριστώ πολύ».

Μιλώντας για το έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εξήρε τους συνεργάτες του ιερείς, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον ακαδημαϊκό διάλογο που ξεκίνησε με δική τους πρωτοβουλία με άλλες μονοθεϊστικές θρησκείες. «Η Ορθοδοξία γίνεται αποδέκτης σεβασμού και τιμής από μέρους των μουσουλμάνων. Είμαστε υπερήφανοι για το έργο το οποίο παράγεται», όπως επεσήμανε.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ