18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης από σήμερα στο Άγιον Όρος

Το βράδυ της Παρασκευής (27-5-2022) έφτασε στις Καρυές ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος όπου του επεφύλαξε θερμή υποδοχή η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους.

Στο λιμανάκι της Δάφνης τον κ. Βαρθολομαίο και τη συνοδεία του ανέμενε ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος, και τον συνόδευσε στις Καρυές.

Στην πλατεία των Καρυών τού έγινε υποδοχή από τους ηγούμενους και τους αντιπροσώπους των μονών, με επικεφαλής τον Πρωτοεπιστάτη Γεώργιο Βατοπαιδινό και πεζή όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.

Εκεί ο κ. Βαρθολομαίος προσκύνησε την εικόνα του Άξιον Εστί και έμεινε για λίγα λεπτά με σκυμμένο το κεφάλι μπροστά της, προσευχόμενος.

Ακολούθησε η προσφώνηση του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου γέροντα Νικόλαου, του κ. Μαρτίνου και η αντιφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη, καθώς και η επίδοση μιας ποιμαντορικής ράβδου ως αναμνηστικό δώρο από την Ιερά Κοινότητα.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ παρών ήταν και ο σύμβουλος της κυβέρνησης για θέματα Ακριτικών Περιοχών και Αγίου Όρους Αλκιβιάδης Στεφανής. 

Μετά τη δεξίωση στο Ιεροκοινοτικό Μέγαρο ο κ. Βαρθολομαίος θα παρακαθίσει σε δείπνο στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Κοινότητας και το βράδυ θα διανυκτερεύσει στην Ιερά Μονή Ιβήρων.


Το πρωί του Σαββάτου θα τελέσει θεία λειτουργία στο παρεκκλήσι της Παναγίας Πορταΐτισσας και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή Καρακάλλου.

Το απόγευμα θα επισκεφτεί την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας και θα τελέσει τον εσπερινό, ενώ θα επιστρέψει στις Καρυές, όπου θα δειπνήσει με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ