21.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Κοινότητα Νεοχωρίου για την εκδημία του Μητροπολίτου Δράμας Παύλου

ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Σήμερα, Δευτέρα 2 Μαΐου 2022, με πολλή ανθρώπινη θλίψη και με την προσδοκία της ανάστασης των νεκρών και της ζωής του μέλλοντος αιώνος, πληροφορηθήκαμε την αιφνίδια μετάσταση στην Άνω Ιερουσαλήμ, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου.

Ο αείμνηστος Ιεράρχης ήταν Πόντιος στην καταγωγή. Γεννήθηκε στην Βέροια, διετέλεσε Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά, στο Βέρμιο της Βέροιας και το 2005 εξελέγη και χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Δράμας.

Ήταν ένας από τους αληθινούς και πιστούς φίλους της Κοινότητάς μας.

Δεν παρέλειπε να μας επισκεφθεί, κάθε φορά που ερχόταν στην Πόλη. Ήταν αφοσιωμένος στις πατρογονικές παραδόσεις της Ρωμιοσύνης. Αγωνιούσε για την επαναλειτουργία των Εστιών του τόπου της καταγωγής του. Ήταν γνωστός για την ευρύτητα του πνεύματός του και για τη συνετή διαχείριση των προβλημάτων της πανδημίας.

Ήταν λειτουργικός τύπος και με την ωραία φωνή του υμνολογούσε τον Τριαδικό Θεό, κάθε φορά που έψαλε. Χαρακτηριστικό του, το τραγούδι του για τη γη των προγόνων του!

Ας είναι η μνήμη του αιωνία!

Saygıdeğer Drama Metropoliti Pavlos ani bir rahatsızlık sonucu bu sabaha karşı aramızdan ayrılarak ebediyete intikal etmiştir.

Kendisi Trabzon kökenli olduğundan sık sık İstanbulu ve Karadeniz’i ziyaret ederek, dostlarıyla görüşmeyi çok severdi.

Bu ziyaretleri çerçevesinde semtimizin Yeniköy’ü ve sakinlerini sevmiş ve her gelişinde uğramayı ihmal etmemiştir.

İlkeli duruşu, kilise geleneklerine olan bağlılığı, kimliğine saygısı, insan sevgisi ve Trabzonspor’a olan tutkusu hepimizin unutamayacağı özelliklerindendir.

Yeniköy Rum Toplumu olarak önce Annesine ve Kardeşlerine, Drama şehrindeki cemaatine ve sevdalısı olduğu Karadenizlilere başsağlığı dileriz.

Toprağı bol olsun!

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ