24.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου αποστολικού Νούντσιου στον Μητροπολίτη Ελβετίας

Το πρωί της Πέμπτης, 7ης Απριλίου τρ.έ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος εδέχθη στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, στο προάστιο Σαμπεζύ της Γενεύης, σε εθιμοτυπική επίσκεψη τον νέο Αποστολικό Νούντσιο, Μόνιμο Παρατηρητή της Αγίας Έδρας στο Γραφείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και των λοιπών εν Γενεύῃ Διεθνών Οργανισμών, Πανιερ. Τιτουλάριο Αρχιεπίσκοπο Aquaviva κ. Fortunatus Nwachukwu. Τον Νούντσιο συνώδευε στην συνάντηση αυτή ο Mgr John David Putzer, Γραμματεύς Α´ της Μονίμου Αντιπροσωπείας της Αγίας Έδρας (Mission permanente d’observation du Saint-Siège auprès de l’Office des Nations Unies et des autres organisations internationales à Genève).

Κατά την ωριαία συνάντηση ο οικοδεσπότης Ιεράρχης υπεδέχθη με θερμούς λόγους τον υψηλόβαθμο ρωμαιοκαθολικό διπλωμάτη, υπέμνησε τις πάντοτε αγαθές σχέσεις των εν Γενεύῃ δομών του Οικουμενικού Πατριαρχείου (Μητρόπολη και Ορθόδοξο Κέντρο) με την και τοπικώς γειτνιάζουσα Νουντσιατούρα (στεγάζεται και αυτή στο Σαμπεζύ) και ενημέρωσε τον υψηλό επισκέπτη του περί της ζωής και της δράσεως της Ι. Μητροπόλεως και του Ορθοδόξου Κέντρου και του έργου του κατά την 56ετή ιστορική πορεία του, υπογραμμίζοντας και την επίσκεψη του Πάπα Ιωάννου Παύλου Β´ σε αυτό.
Ο Νούντσιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη αυτή, ανέφερε ότι ενέταξε μεταξύ των πρώτων την Μητρόπολη και τον Μητροπολίτη Ελβετίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις εθιμοτυπικές επισκέψεις του και απεδέχθη πρόσκληση να επισκεφθή λίαν προσεχώς και το Ορθόδοξο Κέντρο, χώρους, άλλωστε, τους οποίους γνωρίζει από το παρελθόν, διότι έχει υπηρετήσει ως Σύμβουλος στην Νουντιατούρα της Γενεύης (2002-2006).

Εν συνεχείᾳ, ακολούθησε μακρά συζήτηση για διαχριστιανικά θέματα, για την παρουσία και την δράση των Ορθοδόξων χριστιανών στην Ελβετία και ιδιαιτέρως στο Καντόνι της Γενεύης και για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Στην συνάντηση παρέστησαν και οι στενότεροι συνεργάτες του Μητροπολίτου Ελβετίας, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Φανούριος Θολιώτης, Πρωτοσύγκελλος, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Βασίλειος Κοτρότσιος, Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος, και ο Ιερολ. Αρχιδιάκονος κ. Γαβριήλ Baratashvili.
Στόν εξέχοντα επισκέπτη προσεφέρθησαν αναμνηστικά δώρα και απεδόθησαν, κατά την άφιξη και την αναχώρησή του, οι προσήκουσες τιμές.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ