22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εκδήλωση του Συνδέσμου Αποφοίτων της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής

Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2022, πραγματοποιήθηκε η πορεία των αποφοίτων με μία εξαιρετική διοργάνωση του Συνδέσμου Αποφοίτων Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής της Κωνσταντινούπολης. Η εκδήλωση έλαβε χώρο στη Σχολή μας μετά από 3 χρόνια. Τα υγειονομικά μέτρα κατά του κορωνοϊού δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνάντηση κατά τα έτη 2020 και 2021.

Προηγήθηκε ο εκκλησιασμός των αποφοίτων και των λοιπών προσκυνητών κατά τη Θεία Λειτουργία στον γειτονικό Ναό της Παναγίας Μουχλιώτισσας στην οποία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλικαρνασσού κύριος Αδριανός. Συλλειτουργοί υπήρξαν ο εκπρόσωπος της ΑΘΠ του Οικ. Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, Πανοσιολ. Διάκονος κ. Βοσπόριος, Υπογραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και ο Αιδεσιμ. π. Αθανάσιος Μαμάσης, εφημέριος της περιοχής. Έψαλλαν δε, οι απόφοιτοί μας, Μιχάλης Σαχμπάζ και Φίλιππος Μπαρντακτσής.

Η εκδήλωση στη Σχολή ξεκίνησε με την ανάγνωση των παρευρισκομένων αποφοίτων ανάλογα με τη χρονιά αποφοίτησής τους. Ως αρχαιότερος απόφοιτος, ο Άρχων Νομοφύλακας της ΜΧΕ και απόφοιτος του 1953 της ΠΜΓΣ, Εντιμολ. κ. Βασίλειος Καλαμάρης, καλέστηκε πρώτος και δρασκέλισε τα σκαλοπάτια προς την αίθουσα των εκδηλώσεων. Τον ακολούθησαν απόφοιτοι οι οποίοι έδωσαν τη συμμετοχή τους από την Πόλη και την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων, κ. Σάββας Παναγιωτίδης κατά τη διάρκεια του γεύματος αφού καλωσόρισε τους μεγαλοσχολίτες στην ιστορική αίθουσα της Σχολής και ευχαρίστησε όλους που συνέδραμαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, κάλεσε στο βήμα τον Πατριαρχικό εκπρόσωπο Πανοσιολ. Διάκονο κ. Βοσπόριο, ο οποίος μετέφερε το μήνυμα του Οικ. Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Στη συνέχεια στο βήμα καλέστηκε ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Ιωάννης Γιγουρτσής. Ο κ. Γιγουρτσής στη σύντομη αλλά και συγκινητική του ομιλία τόνισε την ιδιαιτερότητα των μαθητών που έχουν περάσει από την ιστορική Σχολή.

Τέλος έλαβε τον λόγο ο Σχολάρχης κ. Δημήτριος Ζώτος και εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή των αποφοίτων και συγχάρηκε τα μέλη του Συνδέσμου για την τόσο ιδιαίτερη διοργάνωση.

Σε συγκινητικό αλλά και ευχάριστο κλίμα, ο Σύλλογος Αποφοίτων τίμησε με αναμνηστικές πλακέτες τους αποφοίτους που συμπλήρωσαν τα 25 και 50 χρόνια της αποφοίτησής τους.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με αμοιβαίες υποσχέσεις των αποφοίτων για συνάντηση και πάλι στη μητέρα Σχολή.

Ως Εφορία και Διεύθυνση της ΠΜΓΣ, εκφράζουμε για άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας στην ΑΘΠ τον Οικ. Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για τη στήριξη και εκπροσώπηση, στον Θεοφιλ. Επίσκοπο Αλικαρνασσού κ. Αδριανό ο οποίος εχοροστάτησε και παραβρέθηκε κατά το γεύμα στη Σχολή, στον Συντονιστή Εκπαίδευσης και τέως φιλόλογό μας κ. Ιωάννη Γιγουρτσή και σε όλους που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ