19.4 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων (3-4 Απριλίου 2022)

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων σε συγκέντρωση στήριξης της Ουκρανίας

Στην πρόσκληση του Διαχριστιανικού Οργανισμού της Αγγλίας «Churches Together in England», προς τις Χριστιανικές Κοινότητες της χώρας, για να προσευχηθούν για την Ουκρανία, στις 3 Απριλίου 2022, ανταποκρίθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας.

Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος τυγχάνει Πρόεδρος του εν λόγω Οργανισμού, μετέβη συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. κ. Νήφωνα Τσιμαλή, Έφορο του Οργανισμού, καθώς και από μία αντιπροσωπεία Ορθοδόξων νέων.

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν μαζί με άλλους θρησκευτικούς ηγέτες έξω από την Ουκρανική Πρεσβεία στο Λονδίνο. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, που διοργάνωσε ο Οργανισμός «Christian Aid», οι Χριστιανοί Ηγέτες προσευχήθηκαν για την ειρήνη κρατώντας σημαίες της Ουκρανίας σε σχήμα καρδιάς.

Ο Αρχιεπίσκοπος, κατακλείοντας τη συγκέντρωση, απηύθυνε έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός και προσευχήθηκε για την ειρήνη όλου του κόσμου.

Φωτογραφίες: Christian Aid, ©JessHurd

Επίσκεψη του Επισκόπου Μελιτηνής στο Κέντρο Σιχ του Μπέρμιγχαμ

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος στο Κέντρο “Nishkam” των Σιχ του Μπέρμιγχαμ, μετά από πρόσκληση του Γενικού Διευθυντή  κ. Amrick Singh Ubhi.
Η Κοινότητα Σιχ της Κεντρικής Αγγλίας αριθμεί περισσότερους από 250.000 πιστούς, διατηρεί σχολεία και νοσοκομείο στον ίδιο χώρο και καθημερινά σιτίζει χιλιάδες άστεγους. 

Ο Θεοφιλέστατος μετέβη συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Σχολείου του Ελληνορθοδόξου Καθεδρικού Ναού του Αποστόλου Ανδρέα Μπέρμιγχαμ κ. Πέτρο Νικολαΐδη, από τον ιερατικώς Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αποστόλου Λουκά Μπέρμιγχαμ, Πρωτοπρεσβυτέρο κ. Χρήστο Στεφάνου και από τον ιερατικώς Προϊστάμενο του Ι. Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κόβεντρι, Οικονόμο κ. Θεόδωρο Πολυβίου.

Ο κ. Amrick Singh Ubhi ενημέρωσε τον Θεοφιλέστατο για το έργο της Κοινότητας Σιχ και την κοινωνική τους προσφορά. Συζητήθηκε εκτεταμένα με τον Επίσκοπο Μελιτηνής η δυνατότητα συνεργασίας, δεδομένου ότι ήδη η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κόβεντρι εβδομαδιαίως σιτίζει εκατοντάδες άστεγους.
Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στην Κοινότητα Σιχ τους χαιρετισμούς του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα και προσέφερε στον κ. Ubhi βυζαντινή εικόνα της Παναγίας.

Επίσκεψη της Βουλευτού κ. Karen Buck στον Αρχιεπίσκοπο Νικήτα

Την Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας υποδέχθηκε στην έδρα της Ι. Αρχιεπισκοπής στο Λονδίνο την κα Karen Buck, Βουλευτή των Εργατικών του Westminster North.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και τρόποι αλληλοϋποστήριξης και αλληλεγγύης στους πολίτες της εκλογικής της περιφέρειας. 

Μετά από ξενάγηση στο Παρεκκλήσιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ευχών και αναμνηστική φωτογραφία.

Κυριακή Δ’ Νηστειών στο Μπέρμιγχαμ

Στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Αποστόλου Λουκά Μπέρμιγχαμ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ορθού και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, την Κυριακή Δ’ Νηστειών.

Συλλειτούργησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Γρηγόριος Lauranzano, ο ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι. Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος κ. Χρήστος Στεφάνου και ο Οικονόμος κ. Νικόλαος-Λουκάς Καραφυλλίδης.
Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε γεύμα στην Ελληνική Κυπριακή Εστία Μπέρμιγχαμ.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ