13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και ο εορτασμός της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου στην Γενεύη

Με την προσήκουσα εκκλησιαστική τάξη και με την παρουσία πλήθους πιστών ετελέσθη, προεστώτος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Μαξίμου, η Θ. Λειτουργία της Γ´ Κυριακής των Νηστειών, της Σταυροπροσκυνήσεως, στον ιερό ναό του Αγίου Αποστόλου των Εθνών Παύλου στο Ορθόδοξο Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπου στεγάζεται η ελληνόφωνη ενορία της πόλεως της Γενεύης της Ι. Μητροπόλεως Ελβετίας.

Στο τέλος της ακολουθίας του Όρθρου και περατωθέντος του ασματικού της Δοξολογίας έγινε, κατά τήν διάταξη του Τυπικού, η τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως, μετά την οποία, ψαλλομένου του ιδιομέλου «Δεῦτε, πιστοί…», ο λειτουργός αρχιερεύς διένειμε τα άνθη στους συλλειτουργούς κληρικούς, στα μέλη του χορού και στους πιστούς.

Μετά την Θ. Λειτουργία εψάλη η Δοξολογία για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου στην οποία παρέστησαν οι εξοχ. κ.κ. Παναγιώτης Στουρνάρας, Πρέσβυς-Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο Γραφείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και των λοιπών εν Γενεύῃ Διεθνών Οργανισμών, και Αλέξανδρος Γεννηματάς, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Γενεύη, Πρόεδροι ομογενειακών φορέων κ.ά.

Ακολούθησε, στην κοσμοβριθή μεγάλη αίθουσα του Ορθοδόξου Κέντρου, σχολική εορτή, κατά την οποία φερέλπιδες νέοι βλαστοί της ομογενείας της Γενεύης απήγγειλαν ποιήματα και απέδωσαν άσματα με θέμα την Παλλιγενεσία.

Από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ