19.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πανήγυρις της Ενορίας της Ουτρέχτης και Δοξολογία για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου

Στην πανηγυρίζουσα Ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ουτρέχτη (Ολλανδία) τέλεσε την Θεία Λειτουργία, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της Β΄ Κυριακής της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η Δοξολογία για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους η Πρέσβης της Ελλάδος στην Ολλανδία Εξοχωτάτη κα Αικατερίνα Γκίνη, η Πρέσβης της Κύπρου στην Benelux Εξοχωτάτη κα Frances-Γαλάτεια Λανίτου Williams, ο Πρόξενος της Ελλάδος στην Χάγη κ. Κωνσταντίνος Καλαμβοκίδης, ο Ναυτιλιακός Ακόλουθος της Ελλάδος στο Rotterdam Πλοίαρχος κ. Δημήτριος Τσίκλος και ο Επικεφαλής του Λιμενικού Γραφείου της Κύπρου κ. Μιχαήλ Κανιάς.

Η Πρέσβης της Ελλάδος στην προσλαλιά της κατά την Δοξολογία ευχήθηκε επί τη εθνική εορτή λέγοντας μεταξύ άλλων: «Θα σας ευχηθώ με μία μάλλον κοινότυπη ευχή, η οποία όμως δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν είναι πλέον τόσο αυτονόητη. Θα ευχηθώ λοιπόν υγεία και ειρήνη σε όλον τον κόσμο, καθώς όπως βλέπουμε τα δύο τελευταία χρόνια με την πανδημία του κορωνοϊού η υγεία δεν είναι δεδομένη για όλους και παράλληλα η επικαιρότητα του πολέμου μας υπενθυμίζει ότι δυστυχώς ούτε η ειρήνη είναι δεδομένη για όλους τους συνανθρώπους μας».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αντιφωνώντας ευχαρίστησε τις πρέσβεις για την παρουσία τους στην Θεία Λειτουργία και στην Δοξολογία, καθώς και τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας Πρεσβύτερο Αλέξανδρο Πιτσικάκη για το ποιμαντικό έργο το οποίο επιτελεί και το πολυπληθές εκκλησίασμα για την παρουσία του στην πανήγυρι της Ενορίας καλώντας τους μετά από την δύσκολη περίοδο με τα αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού να επανέλθουν στον τακτικό τους εκκλησιασμό και να στηρίζουν πάντοτε το έργο της Ενορίας τους.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ