16.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Κορέα

Με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, αλλά και την αγωνία για την έκβαση του αδελφοκτόνου πολέμου στην Ουκρανία γιορτάστηκε φέτος η Κυριακή της Ορθοδοξίας σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας.

Στον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου Σεούλ τελέστηκε υπό του Μητροπολίτου Κορέας Αμβροσίου Αρχιερατική θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τον π. Ρωμανό Kavshak, τον π. Αντώνιο Lim και τον διάκονο Γιοχάν Park.

Η καθιερωμένη Λιτανεία των Ιερών Εικόνων πραγματοποιήθηκε, λόγω Covid-19 εντός του ναού. Πριν την έναρξη της Λιτανείας ο Μητροπολίτης είπε μεταξύ άλλων:

Η επέτειος της αναστηλώσεως των εικόνων είναι πάντα ένα γεγονός χαρμόσυνο γιατί γιορτάζουμε κάθε χρόνο την νίκη της αλήθειας της Ορθοδοξίας κατά των αιρετικών εικονομάχων.

Δυστυχώς, όμως, φέτος, την χαρά της λαμπρής αυτής γιορτής έχει επισκιάσει ο θρήνος από τις οιμωγές του πολέμου στην Ουκρανία. Ο πόλεμος αυτός είναι μεγάλη ντροπή για μας τους Ορθοδόξους γιατί μια Ορθόδοξη χώρα πολεμάει εναντίον μιας άλλης αδελφής Ορθόδοξης χώρας. Και δεν είναι μόνο ντροπή, αλλά το κυριώτερο, είναι και μεγάλη αμαρτία, γιατί ο πόλεμος αυτός, όπως και κάθε πόλεμος, είναι αντίθετος στο Ευαγγέλιο που πιστεύουμε.

Γι᾽ αυτόν ακριβώς τον λόγο καταδικάζουμε τον πόλεμο χωρίς δεύτερες σκέψεις. Σας παρακαλώ κατά την διάρκεια της Λιτανείας, κατά την οποία θα αναπέμψουμε ειδικές δεήσεις υπέρ καταπαύσεως του πολέμου και της επικρατήσεως της ειρήνης στην Ουκρανία, να προσευχηθούμε όλοι εκ βαθέων για τους νεκρούς, τους τραυματίες, τους πρόσφυγες και όλους τους δοκιμαζομένους αδελφούς μας.

Και παράλληλα όλοι να συμμετάσχουμε στον έρανο, τον οποίο ξεκίνησε η Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας, για την συγκέντρωση χρημάτων και την αποστολή τους στην Ουκρανία.

ΑΣΊΑ

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ