24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πανορθόδοξος Εσπερινός και Προσευχή στη Βοστώνη για την Ουκρανία

Του Θεοδώρου Καλμούκου

ΒΟΣΤΩΝΗ. Την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 5 η ώρα το εσπέρας θα τελεστεί Πανορθόδοξος Εσπερινός και Προσευχή στη Βοστώνη για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Οι Ακολουθίες θα γίνουν στον Ουκρανικό Ορθόδοξο ναό του Αγίου Ανδρέα ο οποίος βρίσκεται στη διεύθυνση 24 Orchard Road, Jamaica Plain της Μασαχουσέτης. Το Jamaica Plain είναι προάστιο πολύ πλησίον της Βοστώνης και σε κοντινή απόσταση από τη Θεολογική Σχολή και η Μητρόπολη Βοστώνης.

Οι Ακολουθίες διοργανώνονται με την ευλογία του Μητροπολίτη Αντωνίου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής η οποία εδρεύει στη Νέα Ιερσέη.

Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία Αμερικής έχει την εκκλησιαστική της υπαγωγή στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας υπό τον Μακαριότατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφανίου, ο οποίος, ως γνωστόν, παραχώρησε το περασμένο Σαββατοκύριακο αποκλειστική συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα»

Των Ακολουθιών θα προστεί ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, με τη συμμετοχή ιερέων από τις Ορθόδοξες Δικαιοδοσίες της περιοχής Βοστώνης, ενώ προσκαλούνται όλοι οι Ελληνορθόδοξοι της Βοστώνης να συμμετάσχουν και να αφιχθούν, ει δυνατόν, στον ναό του Αγίου Ανδρέα περί τις 4,30 η ώρα.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ