15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας (28 Φεβρουαρίου 2022)

Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Αδελαΐδος υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο

Ιερατική Σύναξη των κληρικών που διακονούν στις ελληνορθόδοξες ενορίες της Νοτίου Αυστραλίας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, υπό τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, στα Κεντρικά Γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στην Αδελαΐδα.

Κατά τη διάρκεια της Συνάξεως, στην οποία συμμετείχε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, διεξήχθη μια εποικοδομητική συζήτηση για πνευματικής φύσεως, κυρίως, ζητήματα. Στην εισήγησή του, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος ανέπτυξε το θέμα του ορθόδοξου εκκλησιαστικού ήθους και φρονήματος.

Ο Σεβασμιώτατος, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή από την αρχαιότητα μέχρι τα σύγχρονα χρόνια, παρουσίασε τις συνέπειες που δημιουργήθηκαν εξ αιτίας της έλλειψης εκκλησιαστικού ήθους και φρονήματος, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα, όπως είναι η απόβαση των Ρώσων στην Ουκρανία. «Η αλλοίωση του ορθόδοξου ήθους προκύπτει από τη στιγμή που αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι εμείς τα ξέρουμε όλα», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Από τη στιγμή που αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι δεν χρειαζόμαστε τον άλλο στην ποιμαντική μας δραστηριότητα. Όταν πιστεύουμε ότι εμείς είμαστε πανίσχυροι και δεν χρειαζόμαστε τον πλησίον».

Από την ομιλία του Αρχιεπισκόπου δεν απουσίαζε η αναφορά στη δοκιμασία της πανδημίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και, όπως συμβαίνει με όλες τις μεγάλες κρίσεις, παρέχει την ευκαιρία σε κύκλους με ζηλωτικές και φονταμενταλιστικές τάσεις να βρουν χώρο για να παραπλανήσουν και να αποκτήσουν λόγο ύπαρξης. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη σημασία του να μην αποπροσανατολίζονται οι άνθρωποι της Εκκλησίας μέσα σε τέτοιες συνθήκες και να διαφυλάττουν το ορθόδοξο εκκλησιαστικό ήθος και φρόνημα, με αφοσίωση στο πνεύμα αγάπης, ενότητος και υπακοής προς τις συνοδικές αποφάσεις.

Τέλος, απηύθυνε σε όλους εγκάρδιες πατρικές ευχές για το νέο έτος και για την περίοδο της Σαρακοστής που έπεται.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της ποιμαντικής επίσκεψής του στην Αδελαΐδα, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβυτέρους τον π. Νικόλαο Παύλου και τον π. Σταύρο Ψαρομμάτη, και σε Πνευματικούς τους πατέρες Ιωάννη Χωραΐτη, Χρήστο Τσορακλίδη, Κωνσταντίνο Σκουμπουρδή και Ευθύμιο Ευθυμίου.

ΜΗΝΥΜΑ
του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου
για τις πλημμύρες στη νοτιοανατολική Κουινσλάνδη και στη βόρεια ΝΝΟ

Αγαπητοί μου φίλοι, αγαπητά μου παιδιά,

Με το παρόν μήνυμα, επικοινωνώ μαζί σας προκειμένου να σας μεταφέρω την πατρική μου αγάπη και τις ευλογίες μου εν μέσω της οδυνηρής κατάστασης που αντιμετωπίζετε με τις πλημμύρες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις περιοχές σας.

Σας διαβεβαιώνω ότι βρισκόμαστε δίπλα σας και συμμεριζόμαστε τον πόνο της καρδιάς σας. Δεν είστε μόνοι! Σας παροτρύνω να παραμείνετε δυνατοί κοντά στον Κύριο, γιατί εμείς στις δυσκολίες αποδεικνύουμε ποιοι είμαστε. Μην χάνετε την ελπίδα σας και να είστε βέβαιοι ότι ενώνουμε τις προσευχές μας στον Θεό, παρακαλώντας Τον να σας ανακουφίσει από αυτή τη δοκιμασία και να εξασθενήσουν οι βροχές. Ο Κύριός μας δεν είναι απών! Δεν αγνοεί τις παρακλήσεις μας και, επομένως, με σταθερή εμπιστοσύνη στην αγάπη Του, στρεφόμαστε στον ουράνιο Πατέρα μας και παρακαλούμε να μας χορηγήσει πλουσιοπάροχα το έλεός Του.

Ελπίζω ειλικρινώς και προσμένω με ανυπομονησία να βρεθώ σύντομα κοντά σας. Ο Θεός να ευλογεί όλους σας.

MESSAGE

of His Eminence Archbishop MAKARIOS of Australia regarding the floods in Southeastern QLD and Northern NSW

My beloved friends and children,

With this message, I take the opportunity of communicating with you, in order to extend my paternal love and blessings during this distressful situation that you are facing with the floods and the “major weather event”.

I assure you that we are by your side and share your heartache. You are not alone! I urge you to remain strong in the Lord for it is in adversity, that we prove who we are. Do not lose hope and rest assured that we are united in prayer for God to alleviate this ordeal and for the rains to ease. Our Lord is not absent; He is not deaf to our pleas and, so, with firm trust in His love, we turn to our heavenly Father and beseech His mercy to be poured richly upon us.

It is my sincere hope and eager expectation that I will be with you soon. God bless you all.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ