17.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η έναρξη του Τριωδίου στην Μητρόπολη Πριγκηποννήσων

Με την ελεημένη αυτοσυνειδησία του Τελώνου και την έπαρση της δήθεν θρησκευτικής αυταρκείας του Φαρισαίου ενώπιον Θεού, εισήλθαμε εις την γρηγορούσα ιερά περίοδο του Τριωδίου.

Και μόλις πρό ελαχίστων ημερών θα πρέπει να νοιώσαμε ότι τα γνωρίσματα της πολυειδούς ασωτίας του νεωτέρου και της ζηλοφθονίας του πρεσβυτέρου υιού της παραβολής του Ασώτου ειναι συνυφασμένα και με την σημερινή δική μας  καθημερινή πραγματικότητα. Την πνευματική κατάστασι, δηλαδή, των σημερινών κοινωνιών, που ασφαλώς περιλαμβάνουν και τα μέλη της στρατευομένης Εκκλησίας.

Αυτά προσεπάθησε κατά τρόπο κατανοητό να αναπτύξη προς τους Ορθοδόξους πιστούς της Επαρχίας του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γέρων Προγκηποννήσων κ. Δημήτριος, κατά τε την χοροστασίαν του της Κυριακής του Τελώνου και Φαρισαίου, 13ης Φεβρουαρίου, και την τελεσθείσαν υπ’ αυτού Θ. Λειτουργίαν της Κυριακής του Ασώτου, 20ής ιδίου, εις τον Ι. Ναόν της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πριγκήπου, επικαλεσθείς επί πάντας τον Θείον Φωτισμόν προς «επιστροφήν μας εις Μετάνοιαν».

Με αυτήν μόνον λύονται τα δεσμά της αμαρτίας, που αποκόπτουν τον «θεόπλαστο» άνθρωπο,από την γλυκύτερη και αποδοτικότερη επικοινωνία της ζωής, την προσευχητική επικοινωνία μας με τον Θεό!

Η Ιερά Μητρόπολις Πριγκηποννήσων εύχεται εις το ενταύθα ποίμνιό της και τους απανταχού γόνους των Πριγκηποννήσων ευλογημένο Τριώδιο και ψυχικά νήφουσα την επικειμένη Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Ι. Μητρόπολις Πριγκηποννήσων

22 Φεβρουαρίου 2022

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ