24.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από το Φανάρι (12-16 Φεβρουαρίου 2022)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Ακροάσεις 12-13 Φεβρουαρίου 2022

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

  • Τον Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο, ο οποίος υπέβαλε τα σέβη του και έλαβε την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία για τα ονομαστήριά του. Για τον ίδιο λόγο δέχθηκε τον Ιερολ. Διάκονο κ. Μελέτιο Στεφανάτο, ο οποίος διακονεί στην Ι. Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης.
  • Τον Εντιμολ. κ. Χαράλαμπο Σιούφα, Άρχοντα Πρωτέκδικο της Μ.τ.Χ.Ε., Δικηγόρο, μαζί με τον Ελλογιμ. κ. Θεόδωρο Σακελλαρόπουλο, Καθηγητή Πανεπιστημίου, από την Αθήνα.
  • Τον Ελλογιμ. Καθηγητή Minik Rοsing, με τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Louise Hand, από την Κοπεγχάγη, καθώς και τον Εξοχ. κ. James Larsen, Αναπλ. Γραμματέα του Τμήματος Γεωργίας, Ύδατος και Περιβάλλοντος της Αυστραλίας, με τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Antoine-e Merrillees, Γενική Πρόξενο της Αυστραλίας στην Πόλη.
  • Τον Εντιμ. κ. Mario Del Re, Μηχανικό, με τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Άννα Θεοδωρίδου, Εκπαιδευτικό, από την Πόλη.
  • Η Α.Θ.Παναγιότης ο Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Αλικαρνασσού κ. Αδριανό, ο οποίος ζήτησε τις σεπτές Πατριαρχικές ευχές με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 50 ετών από της εισόδου του στον ιερό κλήρο. Ο Πατριάρχης συνεχάρη την Αυτού Θεοφιλία και επαίνεσε την εύορκο διακονία του Βοηθού Του Επισκόπου όπου και αν τον έταξε η Εκκλησία.

* * *

Η Α.Σεβασμιότης ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ δέχθηκε σε ακρόαση, την Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022, τον Εξοχ. κ. Cristian Urse, επί κεφαλής του Γραφείου του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Άγκυρα.

Εκπροσωπήσεις

H A.Θ.Παναγιότης ο Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε:

  • Από τον Πανοσιολ. Μ. Σύγκελλο κ. Ιάκωβο, στη δεξίωση για την Εθνική Επέτειο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, την οποία παρέθεσε ο Γενικός Πρόξενος της χώρας στην Πόλη Εντιμ. κ. Javad Maboundi, στις 11 Φεβρουαρίου 2022.
  • Από τον Πανοσιολ. Μ. Αρχιδιάκονο κ. Παΐσιο, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος του Beyoğlu, την Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2022, με αφορμή την επέτειο ενός έτους από την εκδημία του Αρχιτέκτονα Δρος Kadir Topbas, ο οποίος διετέλεσε Δήμαρχος Beyoğlu και αργότερα του Μητροπολιτικού Δήμου της Πόλεως από το 2004 έως το 2017.
  • Από τον Πανοσιολ. Μ. Ιεροκήρυκα κ. Πανάρετο, στην κηδεία της αειμνήστου Ελένης Βακαλοπούλου, η οποία τελέστηκε από τον Κοιμητηριακό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως Σισλή, την Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2022.

* * *

Η Α.Σεβασμιότης ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ εκπροσωπήθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο, Διευθυντή του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, στην κηδεία της αείμνηστης Ιφιγένειας Μιράνκο, η οποία τελέστηκε από τον Ι. Ναό Παναγίτσας Παλαιού Φαλήρου, την Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ