20.4 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ο Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ στον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης δέχθηκε σήμερα, Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022, τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, απεσταλμένο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, στην πατριαρχική κατοικία στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν του Πατριαρχείου Αντιοχείας, ο Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ μετέφερε στον Πατριάρχη κ. Ιωάννη την πρόσκληση συμμετοχής στη Σύνοδο των Προκαθημένων των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων που προτείνεται να πραγματοποιηθεί πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη για να συζητηθούν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία, ειδικά μετά την ρωσική εισβολή στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας λόγω του Ουκρανικού ζητήματος.

Το σχετικό ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφέρει τα εξής:

Το πρωί του Σαββάτου, 12 Φεβρουαρίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ επισκέφθηκε, εκ προσώπου της Α.Θ.Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, τον Μακ. Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη στον Πατριαρχικό Οίκο του Μπαλαμάντ Λιβάνου. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η τρέχουσα κατάσταση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και οι διορθόδοξες σχέσεις γενικότερα.

Τα δύο παλαίφατα Πατριαρχεία, τα οποία διατηρούν από αιώνων αδελφικές σχέσεις, εξέφρασαν εκ νέου τη βούλησή τους να συμβάλουν από κοινού στην εδραίωση της Πανορθοδόξου ενότητος και μέσω μιας ακόμη Συνάξεως των Προκαθημένων των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων στο προσεχές μέλλον.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ