18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Πατριάρχης των εν Τουρκία Αρμενίων στο Φανάρι

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε σήμερα, Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2022, με εγκαρδιότητα τον Μακ. Πατριάρχη των εν Τουρκία Αρμενίων κ. Sahak Masalyan και την τιμία συνοδεία του.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε και εκ του σύνεγγυς τις ευχές του προς τον Παναγιώτατο για το νέο Έτος, καθώς μέχρι σήμερα αυτό δεν κατέστη δυνατόν, αφού πρώτα ο Οικουμενικός Πατριάρχης και λίγο αργότερα και ο ίδιος ασθένησαν από τον κορωνοϊό.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε τις νέες και τους νέους της ομογένειας που φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στους οποίους απένειμε υποτροφίες για την ενίσχυση των σπουδών τους, καθώς και τις πατρικές Του ευχές και την Πατριαρχική ευλογία Του για καλλίκαρπη ακαδημαϊκή πορεία. Στη σύντομη τελετή παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Περιφερείας Βοσπόρου, και Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομίου, ο Εντιμ. κ. Γεώργιος Παπαλιάρης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστηρίξεως Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων, με μέλη του Δ.Σ. και άλλους κοινοτικούς παράγοντες.

Φώτο: Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ