18 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από την Μητρόπολη Βελγίου (3 Φεβρουαρίου 2022)

Ευλογία της Βασιλόπιτας στην ελληνική Πρεσβεία των Βρυξελλών

Την Βασιλόπιτα της Ελληνικής Πρεσβείας Βρυξελλών ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, το μεσημέρι της 3ης Φεβρουαρίου 2022, κατόπιν προσκλήσεως του Έλληνα Πρέσβεως κ. Διονυσίου Καλαμβρέζου και με την παρουσία του Α΄ Συμβούλου και Διευθυντού του Προξενικού Γραφείου Βρυξελλών κ. Βασιλείου Ζαρμπάλη και των λοιπών συμβούλων και εργαζομένων της Πρεσβείας.

Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στην Ελληνική Πρεσβεία και εξήρε την αγαστή συνεργασία και συμπόρευση τόσο των Προκατόχων του, όσο και του ιδίου με τους εκάστοτε Έλληνες Διπλωμάτες, και ευχήθηκε δύναμη στην σημαντική αποστολή της Ελλάδος και των εκασταχού εκπροσώπων της στην διατήρηση της ειρήνης και των πανανθρώπινων αξιών στον ταραγμένο από την πανδημία και τις ασταθείς πολιτικά συνθήκες, σύγχρονο κόσμο. Τόνισε, επίσης, την επιτυχία του κυρίου Πρέσβεως στην προσπάθεια σύσφιξης των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Βελγίου.  

Την Πρέσβυ της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Χάγη κυρία Φράνσις-Γαλάτεια Λανίτου Γουϊλιαμς δέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, το πρωί της 3ης Φεβρουαρίου 2022, στην έδρα του στις Βρυξέλλες.

Η επίσκεψη είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και διεξάχθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Η Πρέσβυς είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την εκκλησιαστική πραγματικότητα της Ορθοδοξίας στις τρείς χώρες της Μπενελούξ, για τις οποίες είναι και η ίδια υπεύθυνη, ενώ εξέφρασε την διάθεση κάθε είδους συνεργασίας με την τοπική Εκκλησία, για το καλό και την πρόοδο των λίγων αποδήμων Κυπρίων, αλλά και εν γένει της Ελληνικής ομογένειας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την κυρία Πρέσβυ για την επίσκεψή της και την διαβεβαίωσε για την ποιμαντική μέριμνα και φροντίδα των Κυπρίων που διαβιούν στις τρείς χώρες της Μητροπόλεως, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ποιμνίου της.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ