17 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η ρωσική αποικιοκρατική πολιτική των αντιμηνσίων!

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

Ο λεγόμενος «Πατριαρχικός Έξαρχος Αφρικής» της Ρωσικής Εκκλησίας, Μητροπολίτης Κλιν κ. Λεωνίδας, έχασε την ψυχραιμία του και φαίνεται πως έπαθε κρίση πανικού μετά την δημοσίευση της ανοιχτής επιστολής προς αυτόν και τους συνεργάτες του, του Σεβ. Μητροπολίτου Καμερούν κ. Γρηγορίου.

Η τεκμηριωμένη και αποκαλυπτική επιστολή του Μητροπολίτου Καμερούν πήρε την εξής απάντηση από τον Κλιν Λεωνίδα:

«Δεν θα χάσω χρόνο για να απαντήσω στην αγένειά σας. Σας συμβουλεύω να μάθετε ρωσικά. Τα αντιμήνσιά μου είναι ήδη καθ’ οδόν προς το Καμερούν»!

Ο λαλίστατος ρώσος «Πατριαρχικός Έξαρχος Αφρικής», που δίνει συνεντεύξεις – ποταμούς, δεν καταδέχεται να απαντήσει στον Μητροπολίτη Καμερούν και καταφεύγει σε …αποικιοκρατικές μεθόδους («σας συμβουλεύω να μάθετε ρωσικά») και σε απειλές («τα αντιμήνσιά μου είναι ήδη καθ’ οδόν προς το Καμερούν»).

Τα αντιμήνσια στην υπηρεσία της ρωσικής αποικιοκρατίας!

Επειδή ο προπετής «Έξαρχος» παπαγαλίζει σε συνεντεύξεις του ότι «η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θα συμφωνήσει με την παραβίαση των κανόνων στην Εκκλησία», εννοώντας την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας, θα πρέπει να μας εξηγήσει σε ποιους κανόνες ερείδεται η πολιτική των αντιποίνων της Μόσχας.

Και αυτή τη ερώτηση απευθύνεται σε όλους όσοι υποστηρίζουν την Μόσχα ή κρατούν τάχα και ουδετερότητα. Σε ποιους κανόνες βασίζοντα τα ρωσικά αντίποινα προς τις Εκκλησίες που αναγνώρισαν την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας; Ποιος μπορεί να μας πει;

Ποιοι ιεροί κανόνες στέλνουν αντιμήνσια στο Καμερούν; Ποιοι ιεροί κανόνες απαγορεύουν στους πιστούς να μεταλαμβάνουν Σώμα και Αίμα Χριστού, όπως έκανε η Μόσχα; Ποιοι ιεροί κανόνες προβλέπουν την ίδρυση «εξαρχιών» και «μητροπόλεων» πάση τη κτίσει;

Αλλά ο Κλιν Λεωνίδας επιμένει: «Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά: ποτέ δεν διεκδικήσαμε την πρωτοκαθεδρία».

Όχι, δεν διεκδικήσατε πρωτοκαθεδρία. Διεκδικείτε να κατακυριεύσετε την οικουμένη!

Τα αντιμήνσια σας, με την υπογραφή σας, στάζουν αίμα, δεσπότη μου!

Αλλά όχι το Αίμα του Δεσπότου Χριστού! Αντιλαμβάνεσθε, νομίζω, τι εννοώ…

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ