24.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από την Κοινότητα Νεοχωρίου (18-19 Ιανουαρίου 2022)

Κ Ο Ι Ν Ο Τ Η Σ Ν Ε Ο Χ Ω Ρ Ι Ο Υ

Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022, δεχθήκαμε την επίσκεψη του κ. Stefano Fantaroni (Συμβούλου του Υπουργού – Επικεφαλής του πολιτικού τμήματος της ΕΕ στην Τουρκία) και της κας Sema Kiliçer (Πολιτικού στελέχους – υπεύθυνης της ΕΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Τουρκία).

Οι επισκέπτες μας ξεναγήθηκαν στον Ιερό Ναό Παναγίας Κουμαριώτισσας, στον γραφικό αυλόγυρό Του και ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Κοινότητος κο Παντελεήμονα Βίγκα για όλες της δραστηριότητες καθώς και για όλα τα θέματα της Ρωμαίηκης Κοινότητας. Το μεσημέρι παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν των επισκεπτών.

Τηv Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022, μια ομάδα Νιχωριτών, αποτελούμενη από τον Ιερέα μας π. Κωνσταντίνο Βαρθολομαίο, τους Προέδρους των δύο Κοινοτήτων μας κ. Παντελεήμονα Βίγκα και κ. Αλέξαδρο Καπούνταγ και τον κ. Μιχαήλ Χανούτογλου, επισκέφθηκαν τον νέο μας γείτονα κ. Josef Saiger, Γενικό Πρόξενο της Αυστρίας στην Πόλη, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του μας καλωσόρισε στο Προξενικό μέγαρο του Νεοχωρίου.

Κατά τη συνάντηση ο συνομιλητής μας ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Ρωμαίηκης Κοινότητας Νεοχωρίου και την αγαστή συνεργασία που παραδοσιακά υπάρχει μεταξύ των δύο φορέων. Ο κ. Γενικός Πρόξενος δέχθηκε τα συγχαρητήριά μας για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και εξέφρασε την επιθυμία να συνεχιστεί η διμερής συνεργασία μας και στο μέλλον. Η συνάντηση έγινε σε πολύ θερμό κλίμα και παρατέθηκε μικρά δεξίωση.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ