15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος στον “Εθνικό Κήρυκα”

Του Θεοδώρου Καλμούκου

ΒΟΣΤΩΝΗ. Την παραίτηση του υπέβαλλε την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, από τη θέση του διευθυντή του Γραφείου Εκπροσώπησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι συνέτρεχαν λόγοι οι οποίοι είχαν δυσαρεστήσει τον Πατριάρχη, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η στάση του Μητροπολίτη Αμφιλοχίου κατά την πρόσφατη εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου, αλλά και για την Εκκλησία των Σκοπίων.

Στο επίσημο ανακοινωθέν αναφέρεται πως «λόγοι υγείας» υπαγόρευσαν την παραίτηση του Μητροπολίτη Αμφιλοχίου όπως άλλωστε γίνεται προσχηματικά σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιο ελέχθησαν τα εξής:

«Ε.Κ.»: Σεβασμιότατε, θέλω να σας παρακαλέσω να μας πείτε δυο λόγια για την παραίτηση σας από την διεύθυνση του Γραφείου Εκπροσώπησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Μητροπολίτης Αμφιλόχιος: Ήταν ένα πράγμα το οποίο το ήθελα να το πράξω και ευχαριστώ τον Παναγιότατο για ότι το αποδέχθηκε. Είμαι ευγνώμων, είμαι αφοσιωμένος στον Πατριάρχη και παραμένω. Έχω κάποια προβλήματα υγείας, πέρασα πρόσφατα μία κρίση με τον κορωνοϊό και είδα ότι δεν μπορώ να ανταπεξέλθω, αλλά παραμένω αφοσιωμένος εσαεί στο πρόσωπο του Πατριάρχου. Δεν έχω κάτι άλλο.

«Ε.Κ.»: Ωστόσο κατά την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου πήγατε ενάντια στην επιθυμία του Πατριάρχη.

Μητροπολίτης Αμφιλόχιος: Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την παραίτηση μου, είναι τελείως διαφορετικά θέματα. Αλλά για το θέμα της παραίτησης μου παρακάλεσα τον Πατριάρχη να την κάνει δεκτή, είναι κάτι που και παλαιότερα το ήθελα, σας ευχαριστώ δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω. Με απόλυτη αφοσίωση και ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο του Πατριάρχου.

Το Ανακοινωθέν του Πατριαρχείου έχει ως εξής:

«Η Α.Θ.Παναγιότης ο Πατριάρχης δέχθηκε σήμερα, Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022, τον Σεβ. Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο, ο οποίος του υπέβαλε για λόγους υγείας την παραίτησή του από τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα. Ο Πατριάρχης αποδέχθηκε την παραίτηση και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τις επί επταετία και πλέον υπηρεσίες του στην εν λόγω θέση.
Την περασμένη Κυριακή, ο Παναγιώτατος, συνοδευόμενος από τον Αρχιδιάκονό του Πανοσιολ. κ. Παΐσιο, μετέβη στην έδρα του Αθλητικού Συλλόγου Πέραν, ιστορικού σωματείου της Ρωμηοσύνης της Πόλεως, όπου έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα, συνεχάρη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και απηύθυνε πατρικούς λόγους προς τους συγκεντρωθέντες αθλητές και φιλάθλους».

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ