18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οικουμενικός Πατριάρχης προς Ουκρανούς Βουλευτές: “Να παραμείνετε ενωμένοι κάτω από την σημαία της Ουκρανίας”

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Την προτροπή να παραμένουν όλοι οι Ουκρανοί ενωμένοι, ανεξαρτήτως της πολιτικής τοποθέτησής τους ή της θρησκευτικής πίστης τους, απηύθυνε η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος κατά τη διάρκεια συναντήσεώς του με διακομματική ομάδα Ουκρανών βουλευτών την Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022, στο Φανάρι.

“Είσαστε και πρέπει να παραμείνετε ενωμένοι κάτω από την σημαία της Ουκρανίας. Ανεξαρτήτως από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τις πολιτικές σας προτιμήσεις είσαστε ενωμένοι κάτω από την σημαία της Ουκρανίας, είσαστε μία κυρίαρχη χώρα. Προσευχόμαστε για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας σας. Μην ανησυχείτε. Ο Θεός είναι μαζί σας”, επεσήμανε ο Παναγιώτατος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, μίλησε για την πρόσφατη επίσκεψή του στο Κίεβο, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρόοδο της Αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Εκ μέρους των βουλευτών μίλησαν οι Εντιμ. κ.κ. Rustem Umerov και Roman Hryshchuk, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Παναγιώτατο για το ενδιαφέρον και την υποστήριξή του προς τη χώρα τους. Επίσης, με θερμούς λόγους μίλησε και ο Εντιμ. κ. Mustafa Dzemiliev, μουσουλμάνος βουλευτής και επί κεφαλής των Τατάρων παγκοσμίως.

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, και ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, πολλάκις επισκεφθείς την Ουκρανία, καθώς και ο Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στην Πόλη, Εντιμ. κ. Roman Nedilskyi και στελέχη του Προξενείου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ