20.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σημαντικές διαλέξεις από το Cemes στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορθόδοξη Οικουμενική Θεολογία» (Βίντεο)

Το Κέντρο Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών (CEMES) “Μητροπολίτης Παντελεήμων Παπαγεωργίου” πραγματοποιεί για το Ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ανοιχτές, δημόσιες, διαδικτυακές Διαλέξεις στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην «Ορθόδοξη Οικουμενική Θεολογία» (MOET) με γενικό θέμα την προσέγγιση της Ανατολικής/και Προχαλκηδόνειας Ορθοδοξίας με τον Λατινικό και Ελληνόρρυθμο Καθολικισμό.

Οι διαλέξεις γίνονται κυρίως στην αγγλική γλώσσα και μερικές στην ελληνική.

Παραθέτουμε εδώ τα videos των δύο πρόσφατων διαλέξεων – συζητήσεων.

Οι ιστορικοί παράγοντες αποξένωσης Κωνσταντινουπόλεως-Ρώμης”, με ομιλητή τον Kαθ. του Angelicum Δ. Κεραμιδά και συντονιστή τον Δρ. Θεοδόσιο Κυριακίδη και συνομιλητές τους Καθ. του ΠΑΜΑΚ Δ. Σταματόπουλο και του ΕΚΠΑ Δ. Μόσχο, καθώς και τον ομ. καθηγητή του ΑΠΘ Πέτρο Βασιλειάδη.

Στην επόμενη ομιλητής ο Ομότ. Καθ. του ΑΠΘ Γ. Μαρτζέλος, ο οποίος μας δίνει μια ευρύτερη προοπτική, που καλύπτει και τις Προχαλκηδόνιες Ορθόδοξες Ανατολικές Εκκλησίες/

A CEMES Open Public Lectune in the series of “The Unity of the Church of Christ” of MOET by Emer. Prof. Georgios Martzelos, moderated by Emer. Prof. K. M. George, with Rev. Prof. Augustinos Bairactaris and Rev. Dr. Adalberto Mainardi participating in the discussion Theological Conference.

Στην έναρξη του προγράμματος των διαλέξεων μίλησε ο Καθηγητής π. Υάκινθος Destivelle: «Από το Σχίσμα στην Περιορισμένη Κοινωνία. Η Εξέλιξη των Απόψεων της Καθολικής Εκκλησίας αναφορικά με την Εκκλησιαστική Διαίρεση».Συντονιστής: Ομότ. Καθ. Πέτρος Βασιλειάδης. (Ομότ. Καθ. Κ. Μ. George – Rev. Dr. Ihor Shaban)

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ