19.4 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων (6-7 Ιανουαρίου 2022)

Με κατάνυξη εόρτασε τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με το Ιουλιανό Ημερολόγιο, η Ουκρανική Κοινότητα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας.

Η Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία ετελέσθη στο Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λονδίνου και προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας, ο οποίος ομίλησε καταλλήλως στο εκκλησίασμα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έχρισε τους πιστούς με έλαιο, όπως συνηθίζεται στην ουκρανική παράδοση, ενώ η χορωδία έψαλλε τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα. 

Η πανήγυρις του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου στο Λονδίνο

Εορτάστηκε σήμερα η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού στον ομώνυμο εορτάζοντα Ιερό Ναό του Λονδίνου στην περιοχή Hornsey/Haringey.
Της ιεράς πανηγύρεως προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος, συμπαραστατούμενος υπό του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. κ. Νικοδήμου Αναγνωστόπουλου, του ιερατικώς Προϊσταμένου του Ναού Αρχιμ. κ. Αποστόλου Τριφύλλη και του Πρεσβυτέρου π. Βίκτωρος Κτωράκη.
Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στο εκκλησίασμα τις ευχές του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα, ευχόμενος καλή και ευλογημένη χρονιά, απαλλαγμένη σύντομα από την μεγάλη δοκιμασία της πανδημίας. 

Θεοφάνεια στο Λονδίνο

Μεγαλοπρεπώς εορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στο Λονδίνο. 

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας λειτούργησε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος στον Ι. Καθεδρικό Ναό των Αγίων Πάντων Camden Town και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Wood Green.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετέλεσαν τον Μέγα Αγιασμό των Θεοφανείων.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ