15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Θεοφάνεια 2022: Η πρώτη εορταστική εκδήλωση για την Παιδεία στην ΟΑΚ

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η πρώτη ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης για τη βράβευση των ογδόντα περίπου -κατά τη φετινή χρονιά- πρωτοετών φοιτητών που κατάγονται από τον Δήμο Πλατανιά ή κατάγονται από αυτόν και αποφοίτησαν από Λύκεια εκτός Δήμου και εισήχθησαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας για το Ακαδημαϊκό Έτος 2021-2022.

Η εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, πραγματοποιήθηκε και φέτος διαδικτυακά, λόγω της έκτακτης κατάστασης η οποία επικρατεί στη Χώρα μας, εξαιτίας της πανδημίας (COVID-19), τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού. Μεγάλος χορηγός και φέτος ήταν η ANEK LINES-BLUE STAR FERRIES, η οποία προσέφερε σε όλους τους επιτυχόντες ένα δωρεάν εισιτήριο μετ’ επιστροφής, σε τετράκλινη καμπίνα, στη γραμμή ΣΟΥΔΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Ειδική βράβευση έγινε στους τέσσερις πρώτους σε μόρια φοιτητές των τεσσάρων Λυκείων του Δήμου Πλατανιά, οι οποίοι θα παραλάβουν από ένα δωρεάν εισιτήριο μετ’ επιστροφής σε δίκλινη καμπίνα.

Αρχικά, ο Ιωάννης Μαλανδράκης, Δήμαρχος Πλατανιά, χαιρέτησε την εκδήλωση και ευχήθηκε η νέα χρονιά να φέρει νέες ευκαιρίες σε σχέση με τη χρονιά που απήλθε, αλλά και περισσότερη αισιοδοξία σε όλους. Κατά τον κ. Μαλανδράκη, η εκδήλωση αποτελεί μία παράδοση δέκα και πλέον ετών με σκοπό τη στήριξη του Δήμου Πλατανιά προς τους νέους φοιτητές, στήριξη, η οποία θα συνεχίσει να υφίσταται εκ μέρους της επίσημης Πολιτείας προς την εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου. Όλως ιδιαιτέρως, ο Δήμαρχος Πλατανιά ευχαρίστησε την Ακαδημία για τη συνεργασία, καθώς και την κοινοπραξία ANEK LINES-BLUE STAR FERRIES για την επιβράβευση που προσφέρει στα παιδιά.

Ομοίως, ευχές εξέφρασε και ο Σπυρίδων Πρωτοπαπαδάκης, Α’ Αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES, προσφέροντας στους επιτυχόντες εισιτήρια για τα πρώτα ταξίδια τους, τονίζοντας πως η ΑΝΕΚ στέκεται πάντοτε αρωγός προς τη νεολαία και τη μάθηση, καθώς και στην τοπική κοινωνία.

Στην εκδήλωση απέστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, η οποία συνεχάρη τους πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες, αλλά και τους διοργανωτές για την επιβράβευση των επιτυχόντων αλλά και τον χορηγό για την μακρόχρονη στήριξη της εκδήλωσης, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δράσεις της ΟΑΚ σχετικά με θέματα που βοηθούν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Επίσης, συνδεθήκαν διαδικτυακά και χαιρέτησαν την εκδήλωση ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης ο οποίος τόνισε πως αισθάνεται ακόμη πιο ισχυρό το αίσθημα της ελπίδας, καθώς το επίτευγμα των παιδιών ήταν φέτος ακόμη πιο υψηλό με δεδομένη την επικρατούσα δραματική κατάσταση λόγω της πανδημίας από την οποία δοκιμάζεται η Χώρα μας, αλλά και ο κόσμος ολόκληρος, ενώ ο Βασίλειος Διγαλάκης, Βουλευτής Χανίων, τέως Υφυπουργός Παιδείας, συνεχάρη τους διοργανωτές για την παρούσα εκδήλωση και προέτρεψε τα παιδιά «να μάθουν πώς να μαθαίνουν» και να χρησιμοποιήσουν σωστά τη γνώση προς όφελος της κοινωνίας.       

Από την πλευρά του, ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους μία ευλογημένη και δημιουργική χρονιά, στέλνοντας το δικό του μήνυμα, αλλά και μεταφέροντας τις ευχές του Προέδρου του Ιδρύματος, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου Αμφιλοχίου, ο οποίος συνόδευε την ΑΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην ακριτική νήσο Γαύδο (βλ. σχετικά http://www.imks.gr/index.php/el/events/2991-epiphany-gavdos-22-fr-gr). Κατά τον Δρα Κ. Ζορμπά, «Η χρονιά που πέρασε εν μέσω πανδημίας ανέδειξε το γεγονός πόσο ευαίσθητη είναι η υγεία μας και πόσο εξαρτάται μεταξύ των ανθρώπων, των κοινωνιών και των εθνών. Τα χρόνια που πέρασαν ενίσχυσαν σημαντικά την ψηφιακή επανάσταση, αλλά η πανδημία εισήγαγε επίσης και μία νέα πηγή θεμελιωδών εντάσεων σε διεθνές επίπεδο. Αλλά και η νέα χρονιά θα είναι απρόβλεπτη και με απότομες αλλαγές που θα συντελούνται στις κοινωνίες μας όπως η κλιματική αλλαγή, οι νέες πανδημίες, οι ψηφιακές δραστηριότητες, οι οποίες θα διαμορφώσουν τις νέες επερχόμενες πραγματικότητες. Οι οικονομικές, οι κοινωνικές και κυρίως οι ψυχολογικές συνέπειες θα είναι μεγάλες και δεν μπορεί κανείς να τις μετρήσει και να τις προσπεράσει». Κλείνοντας ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδο το ταξίδι της γνώσης και ολοκληρώνοντας να επιστρέψουν και πάλι στην αγαπημένη τους Κρήτη!

Παρόντες επίσης ήταν και απηύθυναν Χαιρετισμό η Εντεταλμένη σε θέματα Παιδείας Περιφερειακή Σύμβουλος Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Ασπασία Λουπάκη, ο Γιάννης Δαράκης, Διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πλατανιά σε θέματα Παιδείας, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πλατανιά Δημήτρης Ανθούσης, ο Διευθυντής του Λυκείου Κολυμβαρίου Ζαχαρίας Κουτουλάκης και ο Καθηγητής του Λυκείου Βουκολιών Γιάννης Γιακουμάκης, ενώ Χαιρετισμό απέστειλε και ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Μανόλης Ντουντουλάκης.

Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Μαλανδράκης, ο οποίος ευχαρίστησε την ΟΑΚ για τη φιλοξενία, αλλά και τους λοιπούς Φορείς για την αρωγή και τη συνδιοργάνωση και την οποία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως πολλοί φίλοι του Ιδρύματος μέσω των Κοινωνικών Δικτύων του Δήμου Πλατανιά και της Ακαδημίας, με την ελπίδα ότι του χρόνου θα μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε και πάλι δια ζώσης και χωρίς μάσκες.

Τον συντονισμό είχε η Κατερίνα Καραπατάκη, υπάλληλος του Τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Πλατανιά, ενώ παρών ήταν και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Παιδείας Γιώργος Καμπουράκης. Την τεχνική υποστήριξη είχε ο Νικόλαος Τζίγκος και ο επιστημονικός συνεργάτης της ΟΑΚ Ιωάννης Μουντογιαννάκης.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ