22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως εκπρόσωπος του Πατριάρχου στην κηδεία του αειμνήστου Καρόλου Παπούλια

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εκπροσωπήθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο, Διευθυντή του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, κατά την κηδεία του αειμνήστου Καρόλου Παπούλια, πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, που τελέστηκε την Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021, από τον Ι.Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Παγκρατίου.

Προηγήθηκε σχετικό συλλυπητήριο Μήνυμα της Α.Σεβασμιότητος, του Πατριαρχικού Επιτρόπου Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος Εμμανουήλ προς την Εξοχ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο οποίο ανέφερε τα εξής:

“Επί τη επισυμβάση εκδημία του εκ των προκατόχων Υμών αειμνήστου Καρόλου Παπούλια, εκφράζομεν από μέρους της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου και της Μητρός Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως θερμά συλλυπητήρια, τη Υμών Εξοχότητι και δι’ Αυτής συμπάση τη Ελληνική Πολιτεία  καθώς και την στοργικήν συμπάθειαν ημών τοις οικείοις αυτού. Ευχόμεθα από του Ιερού ημών Κέντρου όπως ο νεοτεχθείς Kύριος ημών Ιησούς Χριστός  αναπαύση την ψυχήν του οτρηρού τούτου εργάτου των ιδεωδών της Δημοκρατίας και της πολιτικής ζωής εν τη φιλτάτη Ελλάδι. Είη η μνήμη αυτού αιωνία!” 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ