15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Χριστούγεννα 2021 στην Πρίγκηπο

ΠΡΙΓΚΗΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021

«Ο Χριστός δι’ ημάς επτώχευσε πλούσιος ών, ίνα ημείς τη εκείνου πτωχεία πλουτίσητε» (Β’ Κορ.8,9)».

Με αυτόν τον περιεκτικό Αποστολικό του λόγο ο Παύλος προς τους Κορινθίους-και προς όλους τους εις Χριστόν πιστεύοντας-, περιγράφει το όντως κοσμοσωτήριο μυστήριο της Γεννήσεως.

Ο απερινόητος Θεός έγινε άνθρωπος ψηλαφητός για να τερματίση την μακρά περίοδο των πολλών αιώνων της αδιέξοδης και  ανελέητης αμαρτίας των ανθρώπων. Της άνευ δακρύων αυτοσυνειδησίας και οικτιρμών σωτηρίας.

Αυτήν την διέξοδο της Χάριτος που ανά πάσα στιγμή μπορεί να  μας λυτρώση από τα ούτως ή άλλως υφιστάμενα δεσμά της ψυχής μας και της ζωής μας διακηρύττει κατ’ έτος-του προσκαίρου βίου μας συντομευομένου -, η μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων, την οποία μας αξιώνει ο Θεός να ιερουργούμε εν ζωή και πάλιν εφέτος.

Η Α. Σεβασμιότης, ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, χθες, Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, εχοροστάτησε κατά τον Μ. Εσπερινό των Χριστουγέννων και την εν συνεχεία Θ. Λειτουργία του Μ. Βασιλείου εν τω Ι. Ναώ της Κοιμήσεως της  Θεοτόκου Πριγκήπου, μετά το πέρας της οποίας ήκουσε τα πατροπαράδοτα κάλανδα από ομάδες παίδων και νέων της Επαρχίας.

Σήμερα Χριστούγεννα, προέστη της πανηγυρικής Θ. Λειτουργίας της μεγάλης εορτής εν μέσω ικανού εκκλησιάσματος, δεχθείς κατά την εν συνεχεία δεξίωσιν τας ευχάς μικρών και μεγάλων, μεταξύ των οποίων και των εκπροσώπων εν τη νήσω των πολιτικών κομμάτων της Χώρας, παραστάντων κατά την Θείαν Λειτουργίαν.

Εκ της Ι. Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ