18.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η πανήγυρις του Αγίου Ανδρέου στο Σταυροπήγιο του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Κίεβο

Στις 13 Δεκεμβρίου, την ημέρα που στην Ουκρανία γιορτάζουν την γιορτή του Αγίου Ανδρέα, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στο Κίεβο, το Σταυροπήγιο του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται ανάλογη γιορτή μετά την μεγάλη ανακαίνιση που έγινε στον επιβλητικό ναό κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών. Είναι επίσης και η πρώτη φορά που γιορτάζεται ο άγιος, προστάτης του ναού, μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Σταυροπήγιου του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Μουσειακού συγκροτήματος «Σοφία του Κιέβου».

Στην πανηγυρική λειτουργία, την οποία τέλεσε ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχη Επίσκοπος Κομάνων Μιχαήλ, συλλειτούργησαν ο ιεράρχης της Ουκρανικής Εκκλησίας Μητροπολίτης Περιάσλαβ και Βισνέβε Ολεξάντρ (Ντραμπίνκο), ο πρωθιερέας Μπογντάν Γουλιάμοβ, ο πρωθιερέας Ταράς Κόζκα, ιερείς της Ουκρανικής Εκκλησίας Βίκτορ Μαρτίνενκο, Παβλό Σοκολόβσκι και Λεονίντ Παβλιούκ.

Την ίδια ημέρα για πρώτη φορά εκτέθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα τμήμα λειψάνων του Αγίου Ανδρέα – το οποίο έχει δωρίσει στο Σταυροπήγιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Το τμήμα λειψάνου θα εκτίθεται για προσκύνημα ορισμένες ημέρες και ώρες στο Σταυροπήγιο του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Κίεβο.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ