23.9 C
Athens
Τετάρτη, 27 Αυγούστου, 2025

Η ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα

Του Νίκου Τζωίτη

Στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα έφτασε νωρίτερα σήμερα, Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, ο Πάπας Φραγκίσκος όπου τον υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Ο Θεός να ευλογεί την Ελλάδα

Έτσι ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Πάπας Φραγκίσκος στο Προεδρικό Μέγαρο θέλοντας να εξυμνήσει τον διαχρονικό ρόλο της ελληνικής σκέψης και παιδείας που αυτός ο λαός δώρισε στο ανθρώπινο γίγνεσθαι και που βρήκε την ολοκλήρωση του στον εναγκαλισμό του Χριστιανικού μηνύματος.

“Αισθανόμαστε πολίτες του κόσμου χάριν του πνεύματος που γεννήθηκε σε αυτά τα χώματα, όπου η έννοια της Δημοκρατίας έλαβε σάρκα και οστά και σαν ελιά που με το λάδι της φώτισε τον κόσμο.

Δυστυχώς σήμερα η έννοια της Δημοκρατίας θυσιάστηκε στην πραγματικότητα του κομματισμού και των ιδιοτελών συμφερόντων, παράγοντες μιας κοινωνίας μισανθρώπων.

Αυτή η χώρα δικαίως πρέπει να θεωρηθεί ως μνήμη της Ευρώπης και κατά συνέπεια ορθώς, όπως είπε ο Κολοκοτρώνης, ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την Ελευθερία της Ελλάδας”.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σχετικά άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ