15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απάντηση σε δημοσίευμα κατά του Έλληνα δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Γιάννη Κτιστάκι

Την 1η Νοέμβριου 2021 το Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου –  Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου και οι εκδόσεις Σάκκουλα συνδιοργάνωσαν επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στον 21ο Αιώνα», στην οποία ομιλητές ήταν κατά σειρά οι Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Πρόεδρος του Ιδρύματος Τσάτσου, Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βασίλειος Σκουρής, τ. Πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Πρόεδρος ΚΔΕΟΔ, Γιάννης Κτιστάκις, Δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ, πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Χαράλαμπος Ανθόπουλος, Καθηγητής Δικαίου και Διοίκησης Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και Ιωάννης Σαρμάς, Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το βίντεο της εκδήλωσης είναι αναρτημένο στη σελίδα του Iδρύματος, στο link.

Με αφορμή την εισήγηση του Έλληνα δικαστή Γιάννη Κτιστάκι, η εφημερίδα ΕΣΤIA δημοσίευσε στις 19 Νοεμβρίου 2021 κείμενο, στο οποίο παραποιούνται τα λεγόμενά του, καθώς επίσης κατασκευάζονται ψευδή γεγονότα ως προς τη διαδικασία εκλογής του, κατά τρόπο που παραπέμπει σε πρακτικές fake news και μισαλλόδοξου λόγου.

Ο δικαστής Κτιστάκις δεν είπε στην ομιλία του, όπως μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να διαπιστώσει, όσα του καταμαρτυρεί το δημοσίευμα της ΕΣΤΙΑΣ, αλλά και αν τα έλεγε θα ασκούσε το θεμελιώδες δικαίωμά του στην ελευθερία της επιστημονικής έκφρασης. Σημειωτέον ότι ο δικαστής Κτιστάκις ανήκει στους λίγους πανεπιστημιακούς καθηγητές που έχουν ασχοληθεί συστηματικά με τα νομικά ζητήματα των μειονοτήτων στην Ελλάδα, την Τουρκία και την Αλβανία.

Ενόψει της θεσμικής σημασίας του γεγονότος αυτού και λαμβάνοντας υπόψη ότι το δημοσίευμα έχει ως βάση την επιστημονική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου –  Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, παραθέτουμε στη συνέχεια την εξώδικη δήλωση του δικαστή Κτιστάκι προς την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, με την οποία ζητάει την ανάκληση του δημοσιεύματος και την αποκατάσταση της αλήθειας.

Ξενοφών Κοντιάδης

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ή ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

του Ιωάννη Κτιστάκι του Νικολάου, προσωρινά διαμένοντος στην οδό Επαμεινώνδου αριθμός 19, ΤΚ 32200, Θήβα Βοιωτίας.

ΠΡΟΣ

  1. Τον Ευθύμιο Π. Πέτρου, δημοσιογράφου, κάτοικο, ως εκ της εργασίας του, Αθηνών, οδός Ερατοσθένους αριθμός 1, ΤΚ 11635
  2. 2.      Την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΕΣΤΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», η οποία εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ερατοσθένους αριθμός 1, ΤΚ 11635, εκδότρια της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ», όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
  3. Τον Μανώλη Κοττάκη, διευθυντή της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, κάτοικο, ως εκ της εργασίας του, Αθηνών, οδός Ερατοσθένους αριθμός 1, ΤΚ 11635.
  4. Τη Μύρνα Νικολαΐδου, διευθύντρια σύνταξης της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, κάτοικο, ως εκ της εργασίας του, Αθηνών, οδός Ερατοσθένους αριθμός 1, ΤΚ 11635.

*************************

Την 19η Νοεμβρίου 2021 ο πρώτος (α’) εξ υμών δημοσίευσε, επώνυμα, στην εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» άρθρο με τίτλο «Κεντρικό θέμα – Ἕλλην δικαστής ζητεῖ νά ἀναγνωρισθοῦν σύλλογοι στήν Θράκη ὡς «τουρκικοί»!», μαζί με μεγάλου μεγέθους φωτογραφία μου. Στο ανωτέρω άρθρο περιλαμβάνετε αναληθείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, χαλκευμένα γεγονότα και υπαινιγμούς, οι οποίοι προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψή μου και τους οποίους χρησιμοποιείτε για σκοπούς που εσείς γνωρίζετε και σε κάθε περίπτωση προκειμένου να μειώσετε τη προσωπικότητά μου και να με βλάψετε τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Τα ανωτέρω έχουν περιέλθει σε γνώση και ήδη έχουν προκαλέσει τη στρέβλωση της εικόνας μου σε ανώνυμους, γνωστούς σε εμένα αλλά και επώνυμους αναγνώστες σας. Οι κακόβουλοι, συκοφαντικοί και αναληθείς ισχυρισμοί, χαλκευμένα γεγονότα και σχόλια για την επιστημονική και ακαδημαϊκή μου ζωή και υπόσταση, αποτελούν σαφέστατα δυσφημιστικό υλικό για την προσωπικότητά μου.

Επειδή, η πραγματικότητα, την οποία ασφαλώς γνωρίζατε ως μια από τις μεγαλύτερες και πλέον οργανωμένες εφημερίδες με πληθώρα συνεργατών – άλλως δε και σε κάθε περίπτωση οφείλατε κατά νόμο και ευχερώς μπορούσατε να διασταυρώσετε πριν την ως άνω δημοσίευση – είναι εντελώς διαφορετική από όσα εν γνώσει σας διαδίδονται με το άρθρο σας.

Επειδή είναι προφανές ότι η παράθεση ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών και η παραποίηση των λεγομένων μου από την εφημερίδα σας είναι εσκεμμένη και ουδόλως επιδιώκατε να ενημερώσετε το αναγνωστικό σας κοινό, αλλά να εκφράσετε την περιφρόνησή σας για την ηθική και επαγγελματική υπόσταση μου, έχοντας ειδικό σκοπό προσβολής και εξύβρισής τους.

Επειδή η ανωτέρω συμπεριφορά σας αποτελεί ποινικά κολάσιμη πράξη και ξεπερνά τα όρια του «καθήκοντος» ενημέρωσης, του όποιου δικαιολογημένου ενδιαφέροντος και της ευπρέπειας και μου έχει ήδη δημιουργήσει τεράστια κοινωνική, επαγγελματική και ηθική βλάβη και ζημία.

Επειδή, οφείλετε να αποκαταστήσετε αμέσως τη βλάβη που μου έχετε προξενήσει με τις παράνομες πράξεις σας και να αποκαταστήσετε την αλήθεια με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που διαβάλλατε και συκοφαντήσατε ψευδώς την προσωπικότητά μου,

Επειδή η ιδιωτική και δημόσια εικόνα μου δέχτηκε και δέχεται ισχυρότατο πλήγμα από την ανωτέρω συμπεριφορά σας και τα συκοφαντικά εις βάρος μου, δέκτες των οποίων έγινε μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, είναι δε προφανές ότι σκόπιμα επιχειρείτε να με μειώσετε και να με υποβιβάσετε στα μάτια των γνωστών μου, συμπολιτών μου, επαγγελματικών και επιστημονικών μου εταίρων και μη, αλλά και όσων άλλων αναγνωστών σας.

Επειδή ουδείς και νόμιμος δικαιολογητικός λόγος της ως άνω προσβολής της τιμής και της υπόληψής μου υπήρχε πέραν της δυσφημίσεως μου.

Επειδή όλα αυτά, τα οποία ισχυρισθήκατε σε βάρος μου, έχουν ήδη διαδοθεί στο ευρύ κοινό, καθώς είμαι άτομο εξόχως αναγνωρίσιμο και γνωστό, πολλοί δε παραπλανώμενοι, ήδη σπεύδουν να με επικρίνουν και να με σχολιάσουν αρνητικά.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
και με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου

Ήδη με την παρούσα:

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ έντονα για το ως άνω βαρύτατα αναληθές, προσβλητικό και συκοφαντικό δημοσίευμα σε βάρος μου,

Σας ΔΗΛΩΝΩ ότι, τόσο ατομικώς, όσο και με την ιδιότητα και ευθύνη μου ως Δικαστή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου:

Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι Κατά την παρέμβασή μου στην διαδικτυακή εκδήλωση της 1ης Νοεμβρίου 2021 που διοργάνωσε το Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημητρίου Τσάτσου – Κέντρο Ευρωπαϊκού και Συνταγματικού Δικαίου και οι Εκδόσεις Σάκκουλα με αφορμή την έκδοση του συλλογικού έργου του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ι. Σαρμά και των έγκριτων πανεπιστημιακών Ξ. Κοντιάδη και Χ. Ανθόπουλου με τίτλο «ΕΣΔΑ κατ’ άρθρο ερμηνεία», ζήτησα να αναγνωρισθούν «οι αποφάσεις που ζητούν την αναγνώριση σαν τουρκικών, των συλλόγων των μουσουλμάνων της Θράκης»«εστράφην κατά αποφάσεων του Αρείου Πάγου που έχουν τελεσιδίκως κλείσει αυτό το ζήτημα της τουρκικής διεκδικήσεως». Οι φράσεις ή ακόμη και οι λέξεις αυτές δεν υπήρχαν στην παρέμβασή μου, πολύ δε περισσότερο το νόημα το οποίο τους αποδίδετε. Εκείνο που είπα, και το οποίο επαναλαμβάνω, είναι ότι σύμφωνα με τα δημόσια έγγραφα και τους στατιστικούς πίνακες της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Ελλάδα εμφανίζεται επί μακρόν να μην έχει συμμορφωθεί σε έξι μεγάλες κατηγορίες επαναλαμβανόμενων αποφάσεων, εκ των οποίων μία είναι και τα «μειονοτικά σωματεία», κατά την ορολογία της ίδιας της Επιτροπής Υπουργών. Η παραποίηση των λεγομένων μου από την εφημερίδα σας βεβαιώνεται και από το ότι δεν ανατρέξατε στο αναρτημένο στον διαδικτυακό ιστότοπο YouTube ή ακόμη και στον ιστότοπο του Ιδρύματος Τσάτσου βίντεο της εκδήλωσης  (https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=m_VaaMnlZTw), και τα δύο ελεύθερης πρόσβασης, για να διασταυρώσετε τι είπα, όπως είχατε καθήκον, αλλά ανατρέξατε αποκλειστικά σε δηλώσεις τρίτων. Επίσης, δεν ανατρέξατε στον κ. Μαργαρίτη Σχοινά, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον καθηγητή και πρώην πρόεδρο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Βασίλειο Σκουρή και στον καθηγητή και πρώην Αντιπρόεδρο Κυβερνήσεως κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, όλοι συνομιλητές μου στο εν λόγω πάνελ.

Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι «το Μέγαρο Μαξίμου με υποστήριξε πάση δυνάμει» για να εκλεγώ στο αξίωμα του Δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ενώ εσκεμμένα το συνδέετε τούτο με τις δήθεν θέσεις μου για τα σωματεία της Θράκης. Τούτο είναι ανακριβές διότι οι σχετικές καταδικαστικές της Ελλάδας αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δημοσιεύτηκαν το 2008, επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή, ενώ εγώ εξελέγην Δικαστής μόλις τον Ιανουάριο του 2021. Και αυτό το γνωρίζατε και παρόλα αυτά διασπείρατε ψεύδη.

Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι η επιλογή των 47 Δικαστών-μελών του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου διεξάγεται από τις αντίστοιχες κυβερνήσεις των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, αποτελούμενη από 324 βουλευτές 47 εθνικών Κοινοβουλίων εκ των οποίων μόλις 7 είναι Έλληνες βουλευτές, όπως ορίζει ρητώς το άρθρο 22 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι (α) υπολειπόμουν σε προσόντα σε σχέση με τους άλλους δύο συνυποψήφιούς μου, (β) το πόρισμα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προέκρινε άλλον υποψήφιο αντί εμού ή όλα «απότομα» ανατράπηκαν πριν την τελική ψηφοφορία και (γ) ότι οι εκλέκτορες έλαβαν ανώνυμα μηνύματα αναφορικά με τους υποψηφίους πριν την διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Όλα αυτά είναι ανακριβή διότι η Κοινοβουλευτική Συνέλευση, απαρτιζόμενη από 324 βουλευτές από τα 47 εθνικά κοινοβούλια (μόνον 7 εκ των οποίων είναι Έλληνες), ψήφισε εμένα ως τον καταλληλότερο, εκ των τριών υποψηφίων, για την θέση του Δικαστή. Έλαβα δε 145 ψήφους ενώ η κυρία Φ. Παζαρτζή 89 ψήφους (και 42 ψήφους ο τρίτος υποψήφιος). Τούτο είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (https://assembly.coe.int/LifeRay/CDH/Pdf/DocsAndDecs/20210126-ElectionECHRGreece-BIL.pdf).

Πριν την ανωτέρω τελική ψηφοφορία, προηγήθηκε ακρόασή μας από την αρμόδια Μόνιμη Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και σχετική Εισήγηση της τελευταίας προς την Ολομέλεια των Συνέλευσης. Σημειωτέον ότι στην Επιτροπή αυτή μετέχουν συνολικά 44 (τακτικά και αναπληρωματικά) μέλη (και όχι 12 όπως αναγράφετε), εκ των οποίων μόνον 2, ο βουλευτής του Σύριζα κ. Γ. Κατρούγκαλος (τακτικό μέλος) και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ε. Στυλιανίδης (αναπληρωματικό μέλος), είναι Έλληνες. Η Εισήγηση αυτή προέκρινε εμένα ως τον καταλληλότερο με «σαφή πλειοψηφία» («clear majority»). Και αυτό το έγγραφο είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (https://pace.coe.int/pdf/071cc312285c354ad288292a9a685ea06c9b89f57566708a677a79679c8c995c/doc.%2015213%20add.%202.pdf). Τέλος, κανένας εκ των 324 μελών/εκλεκτόρων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης δεν έχει καταγγείλει μέχρι σήμερα ότι έλαβε ανώνυμα μηνύματα υπέρ ή κατά ενός εκ των τριών Ελλήνων υποψηφίων.

Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι «υιοθέτησα την επιχειρηματολογία των τουρκικών σωματείων, την οποία με μεγάλη προσοχή είχε απεργασθεί η Άγκυρα». Αντιθέτως, αν και γνωρίζετε ότι η Άγκυρα μου έχει απαγορεύσει την είσοδο στην Τουρκία από τον Μάρτιο του 2018 λόγω της δυναμικής και άκρως επιτυχημένης δικηγορικής μου δράσης υπέρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου (ενδεικτικά: https://www.kathimerini.gr/opinion/geyma-me-thn-k/561247417/giannis-ktistakis-stin-k-me-enepneyse-to-prosopo-toy-patriarchi-k/), και ότι είμαι ο μόνος Έλληνας νομικός που έχει λάβει αυτή την απαγόρευση,  η οποία διατηρείται έως σήμερα, δολίως το αποκρύψατε και μου καταλογίσατε, δήθεν, φιλοτουρκικές θέσεις.

Διαψεύδω κατηγορηματικά κάθε υπαινιγμό και χαλκευμένα γεγονότα που περιλαμβάνονται στο σύνολο του δημοσιεύματός σας

Και σας ΚΑΛΩ όπως αμέσως και πάντως εντός των επομένων δύο ημερών:

1.- Ανακαλέσετε άμεσα τα όσα ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύσατε στο ανωτέρω άρθρο σας και ειδικότερα ότι «Τό Μέγαρο Μαξίμου τόν ὑπεστήριξε πάσῃ δυνάμει παρ’ ὅτι τά προσόντα του εἶχαν χαρακτηρισθεῖ «ὁριακά» ἀπό τήν ἁρμόδια ἐπιτροπή ἐμπειρογνωμόνων τοῦ Συμβουλίου τῆς Εὐρώπης. Περίμενε λοιπόν κανείς ἀπό ἐκεῖνον νά ὑποστηρίζει τό δίκαιον τῆς Συνθήκης τῆς Λωζάννης. Αὐτός ὅμως φέρεται νά ὑποστηρίζει τίς θέσεις τῆς Τουρκίας. Ὁ λόγος γιά τόν Ἰωάννη Κτιστάκι, ὁ ὁποῖος σέ διαδικτυακό «πάνελ» ἠκούσθη ὑποστηρίζων ὅτι ἡ Ἑλλάς πρέπει νά ἀναγνωρίσει τίς ἀποφάσεις πού ζητοῦν τήν ἀναγνώριση σάν τουρκικῶν, τῶν συλλόγων τῶν μουσουλμάνων τῆς Θράκης! Ἐστράφη ἔτσι κατά ἀποφάσεων τοῦ Ἀρείου Πάγου πού ἔχουν τελεσιδίκως κλείσει αὐτό τό ζήτημα τῆς τουρκικῆς διεκδικήσεως. Υἱοθέτησε τήν ἐπιχειρηματολογία τῶν τουρκικῶν σωματείων, τήν ὁποία μέ μεγάλη προσοχή εἶχε ἀπεργασθεῖ ἡ Ἄγκυρα…. Τοῦτο, ἀφοῦ ὁ Ἰωάννης Κτιστάκις ὁμιλῶν σέ διαδικτυακό πάνελ φέρεται δηλῶν ὅτι μεταξύ τῶν ἀποφάσεων τοῦ ΕΔΔΑ κατά τῆς Ἑλλάδας, τίς ὁποῖες δέν ἔχει ἐφαρμόσει ἐδῶ καί πάνω ἀπό δεκαετίες, εἶναι αὐτές πού σχετίζονται μέ τούς συλλόγους πού ἀνήκουν στήν «τουρκική κοινότητα» τῆς Δυτικῆς Θράκης .…… Τό τραγικό εἶναι πώς ὁ ἐν λόγῳ κ. Κτιστάκις ἀποτελοῦσε κεντρική ἐπιλογή τοῦ Μεγάρου Μαξίμου, τό ὁποῖο προώθησε τήν τοποθέτησή του στό ΕΔΔΑ …. Ἡ διαδικασία ἐνώπιον τοῦ Συμβουλίου τῆς Εὐρώπης προέβλεπε δύο φάσεις: τήν ἐπιστημονική ἀξιολόγηση τῶν δύο ἀπό ἐπιτροπή καί τήν ψηφοφορία «ὑπόδειξη» πρός τήν Ὁλομέλεια τοῦ Συμβουλίου ἀπό εἰδικό ἐκλεκτορικό σῶμα 12 βουλευτῶν, στό ὁποῖο αὐτονοήτως δέν συμμετεῖχαν Ἕλληνες. Τό πόρισμα τῆς ἐπιτροπῆς ἀνέδειξε μέ διαφορά τήν ὑποψηφιότητα τῆς κυρίας Παζαρτζῆ, ἐνῶ χαρακτήρισε τήν ὑποψηφιότητα τοῦ κ. Κτιστάκι «ὁριακή» ἀπό πλευρᾶς προσόντων. Ὡστόσο, ὅλα ἀνετράπησαν. Ἡ κ. Παζαρτζῆ ἐδέχθη ἕνα βρώμικο πόλεμο. Βουλευτές ἐδέχοντο ἀνώνυμα μηνύματα πού τήν εχαρακτήριζαν Παζαρτζῆ «ἀκροδεξιά» καί ζητοῦσαν τήν καταψήφισή της»,

2.- Αποκαταστήσετε αμέσως την αλήθεια διά της δημοσιεύσεως, στην ίδια εξέχουσα θέση της εφημερίδας, με τους ίδιους χαρακτήρες και τον ίδιο τρόπο με τους ψευδείς σας ισχυρισμούς, την ανωτέρω δήλωσή μου και την ανάκλησή σας προσθέτοντας ταυτόχρονα και δήλωσή σας ως εξής, «αντιλαμβανόμαστε ότι το από 19 Νοεμβρίου 2021 άρθρο με τίτλο «Κεντρικό θέμα – Ἕλλην δικαστής ζητεῖ νά ἀναγνωρισθοῦν σύλλογοι στήν Θράκη ὡς «τουρκικοί»!»,  καταφερόταν σε βάρος του κ. Ιωάννη Κτιστάκι με υπερβολικό και αδικαιολόγητο τρόπο, με αποτέλεσμα την εύλογη αντίδρασή του. Στο πλαίσιο του καθήκοντος αληθείας, και σύμφωνα με την δημοσιογραφική δεοντολογία, ανακαλούμε στο σύνολό του το δημοσίευμα ως άστοχο και ανακριβές, κατά περιεχόμενο, και αναγνωρίζουμε την επιστημονική επάρκεια, την ανεξαρτησία και την αμεροληψία του Δικαστή Ιωάννη Κτιστάκι»

3.- Απαλείψετε πάραυτα από την ιστοσελίδα σας το επίμαχο άρθρο καθώς και όλα τα τυχόν επώνυμα και ανώνυμα σχόλιά σας, τα οποία θίγουν κατά τρόπο προσβλητικό και συκοφαντικό, τόσο το έργο της Επιτροπής, όσο και τιμή και την υπόληψη εμού προσωπικώς και

4.- Απέχετε στο μέλλον από κάθε ανάλογη συμπεριφορά στο πρόσωπό μου,

άλλως σας δηλώνω ότι θα προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων μου για την αποκατάσταση της αληθείας και της όποιας ζημίας έχω υποστεί από την παράνομη συμπεριφορά σας.

Πληρεξούσιο και αντίκλητο Δικηγόρο  διορίζω τον Δικηγόρο Αθηνών Σπυρίδωνα Κ. Τσαντίνη, Ηροδότου 12, τηλ. 210 7210690.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής εντέλλεται  να επιδώσει την παρούσα σ’ αυτούς που απευθύνεται για  να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντάς την ολόκληρη στη σχετική έκθεση επιδόσεώς του.

Αθήνα, 23-11-2021
Ο  Πληρεξούσιος  Δικηγόρος

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ