20.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως Anthony Albanese στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Τα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στο Σύδνεϋ, επισκέφθηκε την Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως στο Αυστραλιανό Κοινοβούλιο, κ. Anthony Albanese.

Τον κ. Albanese προϋπάντησε με μεγάλη χαρά ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, οι Θεοφ. Επίσκοποι της Αυστραλίας και οι κληρικοί που εργάζονται στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Ο Αρχιεπίσκοπος, μάλιστα, παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν του υψηλού επισκέπτη.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος μέσα σε κλίμα εγκαρδιότητος, απορρέον από την ειλικρινή φιλία και αλληλοεκτίμηση που χαρακτηρίζει τη σχέση του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου και του Αρχηγού του Εργατικού Κόμματος, από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους μετά την άφιξη του Αρχιεπισκόπου στην πέμπτη ήπειρο.

Ιδιαίτερη έμφαση, κατά τη συζήτηση, δόθηκε σε ζητήματα που άπτονται των αναγκών του Ελληνισμού και της τοπικής Εκκλησίας στην Αυστραλία, ενώ ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε στον υψηλό επισκέπτη τα δρομολογούμενα έργα που περιλαμβάνονται στο ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης των κεντρικών εγκαταστάσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο προάστιο Ρέντφερν, καθώς και τα κτίρια της νέας Θεολογικής Σχολής. Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην ανάγκη επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ενώ έγινε εκτενής αναφορά στην επέτειο συμπληρώσεως 30 ετών Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Εκφραζόμενος με επαινετικά σχόλια για την διετή θητεία του Αρχιεπισκόπου και διαπιστώνοντας ότι έχει φέρει ένα πνεύμα ανανέωσης στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία και Ομογένεια, ο κ. Albanese δήλωσε την προθυμία του για περαιτέρω και στενότερη συνεργασία. Υποσχέθηκε, μάλιστα, ότι θα συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο στην ολοκλήρωση των μεγαλόπνοων σχεδίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος τού ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο του, και τον ευχαρίστησε θερμά για την επίσκεψή του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, για τα καλά του λόγια και για τα όσα έχει προσφέρει στον Ελληνισμό.

Σημειώνεται ότι στο επίσημο γεύμα παρακάθισαν οι Θεοφ. Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, Μελόης κ. Αιμιλιανός, Κυανέων κ. Ελπίδιος, Σινώπης κ. Σιλουανός, Σωζοπόλεως κ. Κυριακός και Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος, οι εψηφισμένοι Επίσκοποι Κερασούντος κ. Ευμένιος και Χαριουπόλεως κ. Πρόχορος, καθώς επίσης ο κ. Νικόλαος Αρχοντώνης, κατά σάρκα αδελφός του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, και η σύζυγός του, Αικατερίνη.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ