17 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: Κοινή έκκληση για εμβολιασμό

Την 11η Νοεμβρίου τ. έ. η ORTHODOXE BISCHOFSKONFERENTZ IN DEUTSCHLAND (OBKD) -Ορθόδοξη Επισκοπική Συνέλευση Γερμανίας- που συνήλθε στην Νυρεμβέργη υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γερμανίας και Εξάρχου Κεντρώας Ευρώπης κ. Αυγουστίνου απευθύνει την παρακάτω κοινή έκκληση για εμβολιασμό:

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Κοινή Έκκληση για Εμβολιασμό

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί καί αδελφές,

η Χριστιανοσύνη ετοιμάζεται να γιορτάσει τη γέννηση του Κυρίου και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού. Αυτό μας υπενθυμίζει η Σαρακοστή των Χριστουγέννων, που σύντομα ξεκινά, και γι’ αυτό μας προετοιμάζει πνευματικά. Είναι μια περίοδος χαρούμενης προσμονής που βιώνεται πολὺ έντονα στην Εκκλησία τόσο στη λατρευτική όσο και στην εν γένει ενοριακή ζωή της μέσα από τις εορτές αρκετών αγίων ανδρών και γυναικών, όπως της αγίας Αικατερίνης, της αγίας Βαρβάρας, του αγίου Σάββα ή του αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας. Θυμόμαστε εκείνους τους άνδρες και εκείνες τις γυναίκες που έδωσαν τη ζωή τους για τον Θεό και τον συνάνθρωπό τους δίνοντας έτσι μαρτυρία της έμπρακτης αγάπης τους.

Αυτές τις μέρες, όμως, οι άνθρωποι δεν συγκεντρώνονται μόνο στην Εκκλησία. Η κοινωνική ζωή στο σύνολό της, ειδικά εδώ στη Γερμανία, επίσης παροτρύνει τους ανθρώπους να συγχρωτίζονται αυτή την εποχή με τις μακρές νύχτες.

Από την άλλη, η καθημερινή αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που μολύνονται από τον κορωνοϊό μας εμποδίζει αυτὴ τη στιγμή να απολαύσουμε την ελευθερία για την οποία δημιουργηθήκαμε: να γίνουμε πράγματι μια κοινωνία.

Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε φέτος αυτό που ζήσαμε τον προηγούμενο χειμώνα. Για να γίνει, όμως, αυτό, θα πρέπει να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της εξαπλώσεως του ιού και να εμβολιαστούμε. Αυτός ο ιός δεν θα εξαφανιστεί από μόνος του. Πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε ενεργά με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας – και ο εμβολιασμός αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι το καλύτερο απὸ αυτά.

Έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης μας ενώπιον του Θεού για τους πιστούς που μας εμπιστεύτηκε, σας καλούμε και σας παρακαλούμε να εμβολιαστείτε. Η επείγουσα έκκλησή μας σίγουρα δεν απευθύνεται μόνο στους Ορθοδόξους Χριστιανούς, αλλὰ σε όλους, καθώς ο κορωνοϊός δεν κάνει διάκριση μεταξύ των εθνικοτήτων ή των θρησκειών. Ο εμβολιασμός δεν προστατεύει μόνο τον εαυτό μας, αλλά είναι και μια πράξη φιλανθρωπίας προς τους συνανθρώπους μας. Και είναι καθήκον μας να δείξουμε ενεργά αυτή την αγάπη προς το συνάνθρωπο, πιστοί στην εντολή του Κυρίου μας, που σύντομα θα γεννηθεί: «αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν» (Μκ 12:31).

Νυρεμβέργη, 11/11/2021

Την κοινή έκκληση συνυπογράφουν εκτός του Μητροπολίτη Γερμανίας και των βοηθών Επισκόπων του Αρίστης κ. Βασιλείου, Λεύκης κ. Ευμενίου, Αριανζού κ. Βαρθολομαίου, Χριστουπόλεως κ. Εμμανουήλ και Αργυρουπόλεως κ. Αμβροσίου, και άλλοι Αρχιερείς διαφόρων Ορθοδόξων Εκκλησιών όπως: από το Πατριαρχείο Αντιοχείας ο Μητροπολίτης Ισαάκ για την Γερμανία και την Μεσευρώπη, από το Πατριαρχείο Σερβίας ο Επίσκοπος Γρηγόριος για το Ντύσσελντορφ και την Γερμανία και ο Επίσκοπος  Hum Ιωάννης και από το Πατριαρχείο Ρουμανίας ο Μητροπολίτης Σεραφείμ για την Γερμανία και την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη και ο Επίσκοπος Μπρασόβου Σοφιανός.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ