18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

“Εκκλησία και πανδημία” στο 51ο Ιερατικό Συνέδριο της Μητροπόλεως Γερμανίας

Την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου έγινε η έναρξη του 51ου Ιερατικού Συνεδρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, στην πόλη Augsburg της Βαυαρίας.

Η κήρυξη των εργασιών του Συνεδρίου έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο ο οποίος χοροστάτησε στον εσπερινό που τελέσθηκε στο Παρεκκλήσιο του συνεδριακού κέντρου. Το γενικό θέμα του συνεδρίου είναι «Εκκλησία και πανδημία».

Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου οι εργασίες ξεκίνησαν με την ανάγνωση του Μηνύματος της Α.Θ.Παναγιότητος κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος κατέθεσε τις εισαγωγικές σκέψεις του και ακολούθησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου με θέμα: «Εκκλησία και πανδημία. Πειρασμοί, διλήμματα, προκλήσεις, προοπτικές».

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, με θέμα: «Τα ψυχολογικά προβλήματα των ιερέων τον καιρό της πανδημίας».

Το Συνέδριο θα κλείσει τις εργασίες του με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, στον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονος Augsburg.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ