17 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ειδήσεις από το Φανάρι (2 Νοεμβρίου 2021)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Ενημερωτικό Δελτίο

Η Α. Σεβασμιότης ο Πατριαρχικός Επίτροπος, Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος χοροστάτησε την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021, κατά τη Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίσαντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ξηροκρήνης.

Την Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021, η Α. Σεβασμιότης ο Πατριαρχικός Επίτροπος παρέστη κατά τα εγκαίνια του νεόδμητου Πολιτιστικού Κέντρου Ατατούρκ και Μεγάρου Όπερας, έναντι της πλατείας Taksim, τα οποία τέλεσε η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Recep Tayyip Erdoğan.

Η εορτή του Αγίου Αποστόλου Στάχυος στο Φανάρι

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αποστόλου Στάχυος, πρώτου Επισκόπου Βυζαντίου, τελέστηκε την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021, στον Π. Πατριαρχικό Ναό, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου. Το Σάββατο, παραμονή της εορτής, ο ίδιος Αρχιερέας χοροστάτησε στον Μ.Εσπερινό, κατά τον οποίο παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Πατριαρχικός Επίτροπος, Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος.

Εκπροσωπήσεις

Η Α. Σεβασμιότης ο Πατριαρχικός Επίτροπος εκπροσωπήθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανο, κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021, το πρωί, στη Νομαρχία της Πόλεως, για την 98η επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, και συνεχάρη, μαζί με τους λοιπούς θρησκευτικούς ηγέτες της Πόλεως, τον Εξοχοτ. Νομάρχη κ. Ali Yerlikaya.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ