15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εορτασμός της Σύναξης των Αγίων Ιατρών στην Μητρόπολη Βρυούλων

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΒΡΥΟΥΛΩΝ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων μετέβη εις την Επαρχίαν του, τα Βουρλά της Ερυθραίας στην Μ. Ασία κατά την 18ην τρέχοντος, ημέρα της Εορτής του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά του ιατρού και ιερούργησε εις το εντός του Επισκοπείου  Παρεκκλήσιον της Παναγίας των Βρυούλων.

Την Θείαν Λειτουργίαν αφιέρωσε εις όλους τους Ιατρούς Αγίους της Εκκλησίας μας, με αφορμή την απόφασιν της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπως η 17η Οκτωβρίου 2021 ορισθή, Εορτή της Συνάξεως όλων των Αγίων Ιατρών.

Τους Ιατρούς και νοσηλευτάς που από της Χριστιανικής αρχαιότητος, διηκόνησαν τους “εν ασθενείαις κατακειμένους” ανθρώπους. Πολλοί από τους αυτούς διακρίθηκαν για την αγιότητά τους και η Εκκλησία επισήμως τους κατέταξε στο Εορτολόγιο της.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης εις την Εγκύκλιον του αναφέρει: 

 “Οι Άγιοι αυτοί ιατροί, εγνώριζαν, ότι για να θεραπευθεί ο κάθε άνθρωπος, όλος ο κτιστός κόσμος, πρέπει να ανακαινισθεί και να ενωθεί”. ” Και η Εκκλησία, η παρηγορία και βοήθεια πολλών, γνωρίζει, ότι αυτοί, οι ιατροί Άγιοι, μεσιτεύουν προς τον Μέγα Ιατρόν και Φιλάνθρωπο Θεό, για την υγεία των ψυχών και των σωμάτων όλων μας”.

Εις τούς Αγίους αυτούς, με τα χαρίσματα ιαμάτων που έχουν, έχουν εστραμμένα τα μάτια, ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας που ζούμε, όσοι πιστεύουν εις τον Θεόν σύγχρονοι ιατροί, νοσηλευτές και όσοι διακονούν στον χώρον της υγείας για να παραδειγματίζονται.

Η πανδημία έφερε εις την επιφάνεια την πραγματική έννοια της φιλανθρωπίας και την απαραίτητη συνεργασία Εκκλησίας και ιατρικής Επιστήμης”.

Εις το τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Παντελεήμων έκανε δέησιν προς τον Θεό για τους ιατρούς και θεραπευτές, όπως, ο Μέγας Ιατρός και θεραπευτής Κύριος τους στηρίζει και τους ενδυναμώνει εις το ευλογημένο έργο τους.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ