20.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από την Θεολογική Σχολή της Χάλκης (21-24 Οκτωβρίου 2021)

Κυριακή Στ’ Λουκά στην Θεολογική Σχολή

Τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρέθα, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο παρακείμενο της Αίθουσας Τελετών της Σχολής παρεκκλήσιο της Παναγίας της Καμαριωτίσσης, χοροστατούντος από του παραθρονίου του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε υπό του Καθηγουμένου αρτοκλασία υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, επ’ αφορμή της συμπληρώσεως τριακοντετίας από της αναρρήσεώς του στον Οικουμενικό Θρόνο.

Επίσκεψη της Ιμβριακής Ενώσεως Μακεδονίας Θράκης στην Θεολογική Σχολή

Την Ιερά Θεολογική Σχολή επισκέφθηκε σήμερα (23-10-2021) το Προεδρείο της Ιμβριακής Ενώσεως Μακεδονίας Θράκης μαζί με μέλη της, υπό την ηγεσία του Προέδρου, Άρχοντος Οστιαρίου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Παύλου Σταματίδη.

Οι επισκέπτες έγιναν δεκτοί από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό, ο οποίος τους καλωσόρισε στο ιερό καθίδρυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο ανέδειξε σπουδαίους εκκλησιαστικούς άνδρες, μεταξύ των οποίων και τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο. Μάλιστα με αφορμή την χθεσινή επέτειο της τριακονταετηρίδος από της αναρρήσεώς του στον Οικουμενικό Θρόνο, ο Καθηγούμενος ευχήθηκε ο Θεός να του χαρίζει μακροημέρευση και να τον αξιώσει να δει την επαναλειτουργία της Σχολής.

Κατόπιν, οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους της Σχολής και παρακάθησαν στην προς τιμήν τους παρατεθείσα τράπεζα.

Επίσκεψη του ΥΦΥΠΕΞ Α. Κατσανιώτη στην Θεολογική Σχολή

Στην Ιερά Θεολογική Σχολή πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, επίσημη επίσκεψη ο Υφυπουργός Εξωτερικῶν της Ελλάδος, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Ανδρέας Κατσανιώτης, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, την Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στην Πόλη, Γ. Σουλτανοπούλου, καθώς και από συνεργάτες του. Οι υψηλοί επισκέπτες έγιναν δεκτοί από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό, και την περί αυτόν αδελφότητα.

Μετά από συζήτηση που είχαν με τον Καθηγούμενο στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής για θέματα αφορώντα τα τρέχοντα ζητήματα και τις δραστηριότητοτές της, καθώς και την επαναλειτουργία της, ξεναγήθηκαν στο Συνοδικό, τις αίθουσες διδασκαλίας, τους κοιτώνες των σπουδαστών, την ιστορική βιβλιοθήκη και στους λοιπούς χώρους της Σχολής.

Κατά την παραμονή του στη Σχολή ο Υφυπουργός την χαρακτήρισε “λίκνο προβολής του πολιτισμού”, ενημερώθηκε για την πλούσια και ένδοξη ιστορία της και εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις δραστηριότητες που εκτελούνται σε αυτήν.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ