20.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων (22-10-2021)

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων Νικήτα με τον Υπουργό Επικρατείας της Ελλάδος

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα ο Εξοχότατος Υπουργός Επικρατείας κ. Γεώργιος Γεραπετρίτης στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα. 

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος και ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής π. Νικόδημος Αναγνωστόπουλος. 

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για θέματα που αφορούν στο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής και ο κ. Γεραπετρίτης με τη σειρά του εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την συνάντηση και ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο για την τριακοστή επέτειο εκλογής του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στον Οικουμενικό Θρόνο.

Επισκοπική Συνέλευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων

Επισκοπική Συνέλευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην έδρα της Αρχιεπισκοπής στο Λονδίνο, υπό την προεδρία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Νικήτα και τη συμμετοχή των τριών Βοηθών Επισκόπων της Αρχιεπισκοπής, Θεοφ. Μελιτηνής κ. Μαξίμου, Ιλίου κ. Ραφαήλ και Κλαυδιουπόλεως κ. Ιακώβου.

Συζητήθηκαν ποιμαντικά και διοικητικά  θέματα της Αρχιεπισκοπής και ορίσθηκε το λειτουργικό πρόγραμμα του Αγίου Δωδεκαημέρου. 

Στο τέλος της Συνελεύσεως, ο Σεβασμιώτατος μετά των Θεοφιλεστάτων ανέπεμψαν δέηση προς τον Κύριο, να διαφυλάττει εις έτη πολλά την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με την ευκαιρία της επετείου των 30 ετών από της αναρρησήσεώς του στον Αποστολικό και Πατριαρχικό Οικουμενικό Θρόνο.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ