20.4 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών για το Άγιον Όρος

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών για την ιστορία, την τέχνη, την πνευματικότητα και τη μουσική παράδοση του Αγίου Όρους

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον Π.Μ.Σ., με τίτλο «Σπουδές στην Ιστορία, την Πνευματικότητα, την Τέχνη και τη Μουσική Παράδοση του Αγίου Όρους», του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., λειτουργεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, λαμβάνοντας υπόψη το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον πολλών Ελλήνων και ξένων επιστημόνων για τα θέματα της αγιορειτικής ιστορίας και πνευματικότητος, καθώς και της ιδιαίτερης τέχνης και μουσικής παράδοσης του Αγίου Όρους.

Το νέο αυτό Mεταπτυχιακό Πρόγραμμα, στο οποίο διδάσκουν ειδικοί επιστήμονες από τη Θεολογική και Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, καθώς και τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, του ΕΚΠΑ και του ΠΑΜΑΚ, απευθύνεται σε  θεολόγους, ιστορικούς, αρχαιολόγους, ιστορικούς τέχνης, φιλόλογους, μουσικολόγους, αρχιτέκτονες, νομικούς, αρχειονόμους, μουσειολό γους κ.ά., κατόχους τίτλων πρώτου κύκλου σπουδών Α.Ε.Ι. (πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.) της χώρας μας ή ομοταγών ιδρυμάτων του εξωτερικού, ή Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, Παιδαγωγικών Ακαδημιών και Παραγωγικών Σχολών.

Βασικοί Στόχοι του νέου ΠΜΣ, το οποίο οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, αναγνωρισμένου και μοριοδοτούμενου σε όλους τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, είναι η επιστημονική κατάρτιση και η καλλιέργεια και προαγωγή της επιστημονικής γνώσης και έρευνας σε συστηματικές και ειδικές σπουδές στην Ιστορία, την Θεολογία, την Αρχαιολογία, την Αρχιτεκτονική, την Τέχνη, τη Μουσικολογία και την Ψαλτική Παράδοση του Αγίου Όρους, όπως ορίζονται στους ειδικότερους επιστημονικούς τομείς και περιλαμβάνονται στις εξής τρεις ειδικεύσεις :

(α) Ιστορία και Τέχνη του Αγίου Όρους

(β) Θεολογία και Πνευματική ζωή του Αγίου Όρους

(γ) Μουσική Παράδοση και Ψαλτική Τέχνη του Αγίου  Όρους

Κατά το ακαδ. έτος 2021-2022 τα μαθήματα θα παρέχονται με δια ζώσης και εξ αποστάσεως διδασκαλία, με χρήση ειδικών μέσων τηλεκπαίδευσης. Επιπλέον, κατά τη διάρκειά του οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του θα έχουν τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης και επιστημονικής εργασίας σε Μονές του Αγίου Όρους.

Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται ώς τις 22 Οκτωβρίου 2021.

Ιστοσελίδα: https://msc-mount-athos-studies.past.auth.gr

Τηλέφωνα πληροφοριών: 2310 996681 – 996964 – 997020Εmail:  [email protected]
Διευθυντής ΠΜΣ: Καθηγητής Συμεών Πασχαλίδης

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ