21.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έφτασε στη Ρώμη ο Οικουμενικός Πατριάρχης

O Oκουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Abu Dhabi των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου ομίλησε στην 14η Διεθνή Διάσκεψη «World Policy Conference» και απόψε, Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, έφτασε στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, στη Ρώμη.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν εκπρόσωποι του Βατικανού, της Ιταλίας και της Μ. Βρετανίας, σε κοινή εκδήλωση των οποίων πρόκειται να συμμετάσχει.

Αργότερα, είχε συναντήσεις με τον Σοφολ. Ραββίνο κ. Noam Marans, Διευθυντή του Τμήματος Διαθρησκειακών Σχέσεων της Αμερικανο-εβραϊκής Επιτροπής, και στη συνέχεια με τον Σοφολ. Μέγα Ιμάμη του Al-Azhar κ. Ahmed el-Tayeb.

Το βράδυ παρεκάθησε με τη συνοδεία του, στην οποία προστέθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Πολύκαρπος και ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Γρηγόριος, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, σε δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του στην έδρα της ευφήμως γνωστής “Κοινότητος του St. Egidio” στο Τrastevere της Ρώμης.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Πατριάρχης «φιλοξενούμενος ἐν τῷ Βατικανῷ, θά ἔχῃ συναντήσεις μετά τῆς Α.Ἁγιότητος τοῦ Πάπα καί τῆς Α.Χάριτος τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Καντουαρίας, μετά τῶν ὁποίων συνυπέγραψε καί ἐξαπέλυσε προσφάτως Κοινήν Δήλωσιν διά τό φυσικόν περιβάλλον καί ἄλλα ἐπίκαιρα προβλήματα τῆς ἀνθρωπότητος, καί θά συμμετάσχῃ εἰς διαφόρους ἄλλας ἐπισήμους ἐκδηλώσεις».

Η Πατριαρχική επίσκεψη στη Ρώμη θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ