24.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Γέρων Πριγκηποννήσων Δημήτριος στην Σμύρνη

ΙΕΡΑ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, μεταξύ 16 και 20 Σεπτεμβρίου 2021, επισκέφθηκε την Σμύρνη, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, και περιήλθε πνευματικούς και αρχαιολογικούς χώρους της ευρυτέρας περιοχής, ομού μετά του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, του Πρωτοσυγκέλλου αυτού Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Διονυσίου Τζίτζου και της Ελλογ. κ. Αγνής Νικολαΐδου, Προέδρου της Εφοροεπιτροπής Πριγκήπου.       

Μεταξύ των ιερών και ιστορικών αυτών χώρων συγκαταλέγονται: Οι ιεροί Ναοί Αγίου Βουκόλου Σμύρνης, Αγ. Χαραλάμπους Κρήνης, Εισοδίων της Θεοτόκου Αλατσάτων, Αγ. Δημητρίου και Τιμίου Προδρόμου Κιρκιντζέ, η πρωτοχριστιανική Βασιλική Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Εφέσου, όπου και ο Τάφος Ευαγγελιστού Ιωάννου, ο εντός του αρχαίου αυτού χώρου Ναός της Παναγίας και του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου εις τον οποίον συνεκλήθη το 431 η Γ´ Οικουμενική Σύνοδος, το σπήλαιο των Επτά Παίδων της Εφέσου, την μεγίστης σπουδαιότητος αρχαία πόλι της Εφέσου, καθώς επίσης και την αρχαία πρωτοχριστιανική Αγορά (2ος μ.Χ.αιών) της Σμύρνης.      

Ο Σεβ. Ποιμενάρxης μας, την Κυριακή μετά την Ύψωσι, 19 Σεπτεμβρίου, παρέστη συμπροσευχόμενος κατά την Θ.Λειτουργία,τελεσθείσα υπό του οικείου Ποιμενάρχου αγ. Σμύρνης εις τον Ι. Ναό της Αγίας Φωτεινής, και ωμίλησε Τουρκιστί εις το πολυπληθές εκκλησίασμα. 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων, 20.9.2021

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ