20.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΟΣΙΟΥ ΔΑΝΙΗΛ ΤΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μακροχωρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Δέρκων, η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Δανιήλ του Κατουνακιώτου, καταταγέντος το παρελθόν έτος στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Το απόγευμα της 6ης Σεπτεμβρίου 2021 τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και το πρωί της 7ης Σεπτεμβρίου τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου. Κατά την εορτή του Οσίου Δανιήλ άγει τα ονομαστήριά του ο Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Δέρκων, Δανιήλ Ζαφείρης, ο οποίος έλαβε το όνομα του Αγίου κατά την εις Διάκονον χειροτονία αυτού.

Στον Σολέα του Ιερού Ναού τοποθετήθηκε προς προσκύνηση από τους πιστούς η Ιερά Εικόνα του Οσίου φιλοτεχνηθείσα στην Ελλάδα και τεμάχιον Ιερού Λειψάνου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας επηκολούθησε δεξίωση και εόρτιος τράπεζα, κατά την οποία το εκκλησίασμα ευχήθηκε στον Σεπτό Ποιμενάρχη για την συμπλήρωση 10 ετών από την εκλογή του στην Μητρόπολη Δέρκων, ως και στον εορτάζοντα Διάκονο.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ