21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΝ (ΦΩΤΟ)

Την πρώτη Θεία Λειτουργία, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομίου, τέλεσε χθες, Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, στον Καθεδρικό Ναό της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, των Εισοδίων της Θεοτόκου Πέραν, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας.

Τον νέο Προϊστάμενο προσφώνησε στο τέλος της Θείας Λειτουργίας με πολλή συγκίνηση ο προκάτοχός του στη θέση αυτή, Σεβ. Μητροπολίτης Τρανουπόλεως κ. Γερμανός, ο οποίος ανάλωσε τον εαυτό του στη διακονία και προσφορά της Κοινότητας.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβ. Σαράντα Εκκλησιών ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Ποιμενάρχη της Αρχιεπισκοπής για την τιμή της ανάθεσης των καθηκόντων στο Σταυροδρόμι της Πόλεως, τον Σεβ. άγιο Τρανουπόλεως για την πολλή του αγάπη και συμπαράσταση, και υποσχέθηκε να δώσει τις δυνάμεις του και στην έπαλξη αυτή της Εκκλησίας.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι: ο Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Πανοσιολ. Αρχιμ. Γρηγόριος, ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Παπαλιάρης και μέλη της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητας, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μητρός Εκκλησίας και ενορίτες οι οποίοι με χαρά ήλθαν να εκδηλώσουν την αγάπη τους στους πρώην και νυν Προϊσταμένους του Πέραν Σεβ. αγίους αρχιερείς.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ