15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πραγματοποιήθηκε το 10ο γκαλά Blue Dream στο Σάουθαμπτον (ΦΩΤΟ)

Της Ματίνας Δεμελή / Εθνικός Κήρυξ

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ. Μετά από ένα χρόνο απουσίας εξαιτίας της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε το 10ο ετήσιο γκαλά Blue Dream στην κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σαουθάμπτον. Εμπνευστής και διοργανωτής της φιλανθρωπικής εκδήλωσης, η οποία έχει γίνει πλέον θεσμός, είναι ο πάτερ Αλέξανδρος Καρλούτσος. Περισσότερα από 600 άτομα από την Ελληνοαμερικανική, και όχι μόνο, κοινότητα έδωσαν το παρών και φέτος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πανδημία με τους καλεσμένους να επιδεικνύουν αποδεικτικό εμβολιασμού ή μοριακό αρνητικό τεστ.

Σημαντική η παρουσία της Γενικής Εισαγγελέως της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς η οποία έδωσε το δικό της στίγμα για τα τεκταινόμενα στο Αφγανιστάν καθώς και του υποψηφίου για τη Γερουσία Λι Ζέλντιν (Lee Zeldin).

Ξεχώρισαν οι βραβεύσεις δύο οργανισμών που στηρίζουν τις φυλακισμένες γυναίκες «The Ladies of Hope Ministries» (The LOHM) και «Luv Michael» που βοηθάει ενήλικες με αυτισμό να ενταχθούν στην κοινωνία προσφέροντάς τους ευκαιρίες εκπαίδευσης και εργασίας.

Η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς αναφέρθηκε στο θάνατο των 13 Αμερικανών στο Αφγανιστάν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή χάνοντας 13 χρυσά αστέρια αυτό που δεν θέλουμε είναι να κάνουμε πολιτική. Γιατί 13 οικογένειες απόψε πενθούν. Και ως γυναίκα που πιστεύει αυτό που χρειάζονται τώρα είναι να προσευχηθούν. Και όλο αυτό πρέπει να κάνουμε και να προσευχηθούμε με τις οικογένειες αυτές».

Η Γενική Εισαγγελέας ευχαρίστησε τον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο και όλη την κοινότητα για το έργο που επιτελούν. «Ευχαριστώ για όλο αυτό που κάνετε για τα αυτιστικά παιδιά και για τις δεύτερες ευκαιρίες. Ας προσευχηθούμε και για όσους είναι μακριά από την πατρίδα για να γυρίσουν πίσω ασφαλείς. Και να σας θυμίσω πως σήμερα είναι η επέτειος από την πορεία με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην Ουάσιγκτον. Δεν έχει σημασία πού ανήκετε πολιτικά, πώς είστε εμφανισιακά, τι θρησκεία πιστεύετε, σε ποια φυλή ανήκετε, ποιον αγαπάτε. Όλοι μας πρέπει να γίνουμε ένα ως Αμερικανοί και να αναγνωρίσουμε ότι αντιπροσωπεύουμε την καλύτερη χώρα του Κόσμου».

Blue Dream στον ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου, Χάμπτονς Διακρίνονται ο ιερατικός προϊστάμενος του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χάμπτονς, π. Αλέξανδρος Καρλούτσος και η σύζυγός του, πρεσβυτέρα Ξανθή (Ξανθίππη) Καρλούτσου. 28 Αυγούστου 2021. Φωτογραφία: Ε.Κ./Ζαφείρης Χαϊτίδης

Στη συνέχεια, η κ. Τζέιμς παρουσίασε τον Ρεπουμπλικανό φίλο της και υποψήφιο για τη Γερουσία της Νέας Υόρκης, Λι Ζέλντιν λέγοντας αστειευόμενη: «Ναι, έχω έναν φίλο που είναι Ρεπουμπλικανός».

Την ιδρύτρια του «The LOHM» Τοπέκα Σαμ (Topeka Sam) παρουσίασαν οι τρεις διευθύντριες του «Blue Dream» Ολγα Παλαντίνο, Αγγελική Γιαννακοπούλου και Κάρεν Μέχιελ.

Η Τοπέκα Σαμ ευχαρίστησε την κοινότητα της Κοίμησης της Θεοτόκου και τον πατέρα Αλέξανδρο Καρλούτσο για την τιμή και την ευκαιρία να αναδείξει μέσα από την παρουσίαση του οργανισμού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που για διαφορετικούς λόγους βρέθηκαν στη φυλακή.

«Σας ευχαριστώ, είναι μεγάλη τιμή για μένα το πώς και το γιατί είμαι εδώ σήμερα. Θέλω να ξεκινήσω αναφέροντας κάποια νούμερα. Τουλάχιστον 1,3 εκατομμύρια γυναίκες και κοπέλες σε όλη την Αμερική είναι σήμερα στη φυλακή. Το 80% των γυναικών αυτών είναι μητέρες ενώ το 90% των γυναικών αυτών έχουν επιβιώσει από σεξουαλική κακοποίηση ή βία. Το 95% των φυλακισμένων γυναικών έχουν ψυχικό πρόβλημα υγείας από άγχος και κατάθλιψη μέχρι κάτι πολύ σοβαρό, όπως σχιζοφρένεια. Και μπορεί όλα αυτά να σας σοκάρουν όπως σόκαραν και εμένα μέχρι που βρέθηκα εκεί και τις γνώρισα από κοντά. Πολλές από τις γυναίκες αυτές όταν βγουν από τη φυλακή δεν έχουν πού να πάνε και φυσικά δεν έχουν επαγγελματικές ευκαιρίες.Εκπαιδεύσαμε 50 γυναίκες στο να μιλούν δημόσια και να λένε τις ιστορίες τους. Η Δικαιοσύνη πρέπει να δίνει ευκαιρίες για την αποκατάστασή τους και όλοι να έχουν πρόσβαση στο αμερικανικό όνειρο. Μας τιμάει το γεγονός ότι η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία εδώ στα Χάμπτονς αναγνωρίζει το έργο του οργανισμού μας και πιστεύει πως είναι ώρα για αλλαγή» ανέφερε στην ομιλία της η Τοπέκα Σαμ.

Blue Dream στον ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου, Χάμπτονς 28 Αυγούστου 2021. Φωτογραφία: Ε.Κ./Ζαφείρης Χαϊτίδης

Η ιδρύτρια του «Luv Michael», Λίζα Λιμπρατόρε (Lisa Liberatore) ήταν η επόμενη που ανέβηκε στο βήμα, την οποία παρουσίασαν ο Τζον Κατσιματίδης με τον Μπρους Μόζλερ.

«Ευχαριστώ όλους σας που είστε εδώ απόψε. Η παρουσία σας σημαίνει ότι νοιάζεστε για τους ανθρώπους και αυτό είναι που έχει σημασία» δήλωσε ο κ. Κατσιματίδης ενώ ο κ. Μόζλερ ευχαρίστησε την κ. Λιμπρατόρε για όλη τη δουλειά που κάνει με το συγκεκριμένο ίδρυμα «το οποίο κάνει τη διαφορά βοηθώντας αυτούς τους νέους ενήλικες με την εκπαίδευση, την έμπνευση και τη φροντίδα που τους προσφέρει. Συγχαρητήρια εκ μέρους όλων μας από το Blue Dream και την κοινότητα».

Η κ. Λιμπρατόρε πήρε το λόγο λέγοντας πως «ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι μαζί με τον σύζυγό μου Δημήτρη Καίσαρη και τα δύο μας παιδιά Αλέξανδρο και Μάικλ. Η ηγεσία και τα μέλη της κοινότητας Κοίμηση της Θεοτόκου είναι δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια στο ταξίδι μας, μαθαίνοντας και μεγαλώνοντας μαζί μας».

Blue Dream στον ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου, Χάμπτονς Η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς. 28 Αυγούστου 2021. Φωτογραφία: Ε.Κ./Ζαφείρης Χαϊτίδης

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ιδρύθηκε το 2015 με σκοπό να εκπαιδεύσει ενήλικες με αυτισμό και τον εμπνεύστηκαν από τον γιο τους Μάικλ που του άρεσε να φτιάχνει μπισκότα.

Το «Luv Michael» φτιάχνει οργανική γκρανόλα, χωρίς γλουτένη και χωρίς ξηρούς καρπούς.

Και τη φετινή χρονιά πραγματοποιήθηκε δημοπρασία με έργα καλλιτεχνών, προσφορές για διαμονή στην Ελλάδα σε ξενοδοχειακές μονάδες και αεροπορικά εισιτήρια για την Ελλάδα.

Blue Dream στον ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου, Χάμπτονς 28 Αυγούστου 2021. Φωτογραφία: Ε.Κ./Ζαφείρης Χαϊτίδης
Ο κ. Τζον Κατσιματίδης και ο Γενικός Πρόξενος Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης, κ Κωνσταντίνος Κούτρας, 28 Αυγούστου 2021. Φωτογραφία: Ε.Κ./Ζαφείρης Χαϊτίδης
Blue Dream στον ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου, Χάμπτονς Δημοπρασία έργων για τους πυρόπληκτους των πυρκαγιών στην Ελλάδα. 28 Αυγούστου 2021. Φωτογραφία: Ε.Κ./Ζαφείρης Χαϊτίδης
Blue Dream στον ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου, Χάμπτονς 28 Αυγούστου 2021. Φωτογραφία: Ε.Κ./Ζαφείρης Χαϊτίδης
Blue Dream στον ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου, Χάμπτονς 28 Αυγούστου 2021. Φωτογραφία: Ε.Κ./Ζαφείρης Χαϊτίδης
Blue Dream στον ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου, Χάμπτονς 28 Αυγούστου 2021. Φωτογραφία: Ε.Κ./Ζαφείρης Χαϊτίδης

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ