18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Όλοι στην Πρίγκηπο για το Ορφανοτροφείο

Σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση θα μιλήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενώ η Ευανθία Ρεμπούτσικα θα παίξει στη σκιά του ιστορικού και επιβλητικού κτιρίου

Το παρόν και το μέλλον του ιστορικού Ελληνικού Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου, του μεγαλυτέρου ξύλινου κτηρίου στην Ευρώπη, θα βρεθούν στο επίκεντρο της ενημερωτικής συνάντησης που διοργανώνει η αρμόδια Επιτροπή που συνέστησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, προκειμένου να μελετήσει τις τεχνικές και αρχιτεκτονικές δυνατότητες αναστήλωσης και διάσωσής του.

Το Ορφανοτροφείο “αγναντεύει” τη θάλασσα του Μαρμαρά από τα τέλη του 19ου αιώνα και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της Ρωμαίηκης Κοινότητας, αλλά και της Πόλεως.

Έτσι την Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021, θα ανέβουν στο αμφιθεατρικό σημείο όπου στέκει το Ορφανοτροφείο ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και εκπρόσωποι της Ομογένειας που συντονίζουν τις δράσεις για την αναστήλωσή του, στελέχη της Europa Nostra Τουρκίας, φορέα που εργάζεται για την διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και τοπικοί Αυτοδιοικητικοί παράγοντες που έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους για τη διάσωση του ιστορικού κτιρίου.

Την ενημερωτική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στους κήπους του επιβλητικού κτιρίου, θα συνοδεύσει μουσικά η ξεχωριστή συνθέτης Ευανθία Ρεμπούτσικα, η οποία θα ταξιδέψει στην Πόλη για τον σκοπό αυτό.

Ακολουθεί το Πρόγραμμα της εκδηλώσεως:

17.30-18.15        Προσέλευση κοινού -Κοκτέιλ

18.15                    Λάκης Βίγκας

Συντονιστής του έργου Αποκατάστασης του Ορφανοτροφείου

18.25                    Burçin Altınsay Özgüner

Πρόεδρος Europa Nostra Τουρκίας

18.35                  Nazım Akkoyunlu

Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Bimtaş

18.55                  Halim Bulutoğlu

Πρόερδος Βακουφίου Πριγκηποννήσων

19.05                   Erdem Gül

Δήμαρχος Πριγκηποννήσων

19.15                   Ahmet Misbah Demircan

Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τουρκίας    

19.25                   Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος

19.40                   Συναυλία, Ευανθία Ρεμπούτσικα

20:00                  Λήξη

Ιστοσελίδα: pringipos.org

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ