14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΙΕΒΟΥ ΤΟ 2008 (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεθαύριο Κυριακή, 22 Αυγούστου 2021, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ευρισκόμενος για επίσημη Επίσκεψη στο Κίεβο, θα προεξάρχει σε επίσημο Συλλείτουργο με τον Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο.

Η Ευχαριστιακή Σύναξη θα γίνει υπαίθρια στις αυλές του περίοπτου και μεγαλοπρεπέστατου Ναού της του Θεού Σοφίας, στο κέντρο του Κιέβου.      

Μέσα σε αυτόν τον ιστορικό Ναό ξαναβρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης το 2008, κατά τις εορτές της 1020ής επετείου αφότου οι Βυζαντινοί εκχριστιάνισαν τους Ρώσους του Κιέβου (988).

Εκεί τελέστηκε Πατριαρχικός Εσπερινός και έψαλε η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία, υπό την διεύθυνση του μακαριστού Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως Λυκούργου Αγγελόπουλου.      

Με την ευκαιρία της τωρινής, ιστορικής επίσης, Πατριαρχικής Επισκέψεως, παραθέτουμε τον Εσπερινό κατά την Πατριαρχική Επίσκεψη του 2008.

Την ακολουθία τέλεσε ο Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος της Μ.τ.Χ.Ε. π. Γεώργιος Τσέτσης. Συμμετείχε και ο εκ των Πατριαρχικών Διακόνων Βησσαρίων, νυν Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας.

Όσοι συμμετείχαμε σ’ εκείνο το πατριαρχικό ταξίδι ζήσαμε πραγματικά ανεπανάληπτες στιγμές, που μας θυμίζουν τα βίντεο αυτά.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ